Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Και στα Γρεβενά (586 τπ) «γλίτωσαν» το «άχρηστο» κόστος για τα εμβόλια των νεοσυλλέκτων

Καταταχθήκαμε στο στρατό, υποχρεωμένοι από απειλές για πρόστιμα, δικαστήρια και «ανυποταξία», στο όνομα «των αναγκών της πατρίδας». Από απλήρωτοι εργαζόμενοι και άνεργοι έξω, καλούμαστε μέσα από το συρματόπλεγμα να γίνουμε απλήρωτοι εργάτες για κάθε είδους δουλειά, καθαρίστριες και σερβιτόροι των αξιωματικών, «σκοπάνθρωποι», αναλώσιμο και εκπαιδεύσιμο υλικό της πρώτης γραμμής ενός επαπειλούμενου πολέμου ενάντια σε διάφορους εχθρούς που επικαλούνται αυτοί που καταστρέφουν καθημερινά τις ζωές μας.

Σιγά-σιγά μαθαίνουμε, ήδη από τις πρώτες μέρες, πως δεν είμαστε τίποτε παραπάνω από εργαλεία με ημερομηνία λήξης για την φτηνή ικανοποίηση των εθνικών αναγκών. Ακόμα και τις βασικές υγειονομικές ανάγκες δεν μας καλύπτουν. Θέλουν να μας βάζουν να κάνουμε επικίνδυνες δουλειές, να σερνόμαστε στις λάσπες και στα βουνά, να είμαστε σε στρατόπεδα που τους λείπουν και τα βασικά, αλλά δεν μας κάνουν ούτε τα βασικά εμβόλια που προβλέπονται. Αντί γι' αυτό, με ευθύνη του υπουργείου και του γενικού επιτελείου, μας κοροϊδεύουν και μας κάνουν μπαλάκι: από τον ένα «υπεύθυνο» στον άλλο, από το ένα στρατόπεδο στο άλλο.

Στο 586 ΤΠ οι φαντάροι ορκιστήκαμε, βγήκαν οι μεταθέσεις και, φυσικά, τα εμβόλια ποτέ δεν έγιναν. Αλλεπάλληλες ήταν οι ερωτήσεις στις αναφορές για το ζήτημα και οι απαντήσεις ήταν του τύπου «δεν γνωρίζουμε κάτι», «όταν μάθουμε θα σας ενημερώσουμε».

Τελικά μια με τρεις μέρες πριν την ορκωμοσία, όταν στην πρωινή αναφορά του 1ου λόχου έγινε ξανά η ερώτηση στον λοχαγό Τ. Σ., η απάντηση η οποία έδωσε ήταν ότι «δεν είναι στις αρμοδιότητές» του αυτό το θέμα αλλά τα εμβόλια έχουν παραγγελθεί πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων και δεν έχουν έρθει ακόμα. Έλεγε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθουν πριν την ορκωμοσία ή τις ημέρες που θα γυρίσουμε από την άδεια ορκωμοσίας. Διαφορετικά, οι φαντάροι θα τα κάνουν στις μονάδες που θα πάνε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!

Θεωρούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο ΕΘνικής Άμυνας άμεσα υπεύθυνους για την κοροϊδία και το ρίσκο της υγείας μας!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας