Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Κινητοποιήσεις εργαζομένων για την καθαριότητα

Αστυνομική βία και τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Δήμου, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που είχαν, από νωρίς το πρωί απέκλεισαν τις εισόδους της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης και τη λήψη απόφασης για την παραχώρηση της αποκομιδής στη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τους εργαζόμενους και η αστυνομία τους απώθησε βίαια. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απαιτούσε τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Β. Καραμήτρου, στελέχους του ΠΑΜΕ.


Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Λαϊκή Συσπείρωση» και ΠΑΣΟΚ) που αποχώρησαν καταγγέλλοντας την πρακτική της διοίκησης.

Η διοίκηση του Δήμου, τελικά συνεδρίασε μόνη της και αποφάσισε την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους 12 ορεινούς οικισμούς, για ένα χρόνο, έναντι 120.000 ευρώ με την υποχρέωση να παρέχει ο Δήμος στη ΔΙΑΔΥΜΑ τα 3 απορριμματοφόρα που απαιτούνται. Πρόσχημα για την απόφαση είναι η πραγματική έλλειψη προσωπικού. Σήμερα στην καθαριότητα εργάζονται 25 άτομα, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 40. Ο Δήμος, μέχρι τις 19 Μάρτη απασχολούσε 25 συμβασιούχους με 8μηνη σύμβαση και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, ετοιμάζεται να πάρει 10 εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων, εδώ και μήνες ζητά από τη διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο στην καθαριότητα όσο και συνολικά στις υπηρεσίες του Δήμου. Κόντρα σ' αυτή την προοπτική, η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, υλοποιώντας κεντρικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να απορρίψει κατηγορηματικά την κυβερνητική πολιτική της παραχώρησης στο μεγάλο κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, να εναντιωθεί σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας