Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη αύξηση της μαύρης εργασίας, του δουλεμπορίου και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων στις υπεργολαβίες της ΔΕΗ. Είναι ταυτόχρονα και η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα μας – τη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη για νέους κάτω των εικοσιπέντε χρόνων.
 Είναι η περιοχή των μεγάλων περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, αλλά έχει και περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά με δυνατότητα μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης όπως είναι η Καστοριά, τα Γρεβενά και η Φλώρινα. Με το προς “διαβούλευση”, όμως, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, συγχωνεύεται η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας στην ΠΥΤ Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα, υποβαθμίζοντας έτσι για ακόμη μία φορά τη Δυτική Μακεδονία και ως τουριστικό προορισμό και καταργώντας έναν ειδικό άξονα ανάπτυξης της περιοχής, από τη στιγμή κιόλας που η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει λειτουργικά έξοδα. Η εν λόγω συγχώνευση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πλήρους υποβάθμισης και απαξίωσης των κοινωνικών υποδομών. Πλέον, όταν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει επικερδώς τα μνημονιακά μέτρα, απαξιώνεται-συρρικνώνεται-διαλύεται μαζί με τις δομές της.

·        Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας

·         Να μη φύγει η ΠΥΤ από τη Δυτική Μακεδονία

·      Ήπια περιβαλλοντικά τουριστική ανάπτυξη για τις λαϊκές ανάγκες αναψυχής και διακοπώνΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Δυτικής Μακεδονίας

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Αναζήτηση εργασίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις