Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ
   Η αέναη επιμονή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, να «μεταρρυθμίσει» την Ελληνική Αστυνομία σώνει και καλά επί των ημερών του, καταθέτοντας στη Βουλή προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που συντάχθηκε από μέχρι στιγμής άγνωστα άτομα, ερήμην των εργαζομένων, της αναγνωρισμένης επιστημονικής κοινότητας και των θεσμικών κοινωνικών συνομιλητών που προφανώς αφορά όλους τους το ερώτημα «Τι αστυνομία θέλουμε;»,
σε συνδυασμό με την ενσυνείδητη πλήρη απόκρυψη του δεύτερου σκέλους της επιχειρούμενης «αναδιάρθρωσης» που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις-καταργήσεις υπηρεσιών, θέματα μετακινήσεων-αξιολόγησης του προσωπικού και πολλές άλλες άγνωστες παραμέτρους, μας οδηγεί πλέον στα εξής βασικά συμπεράσματα τα οποία ευχόμαστε να διαψευσθούν:
1.  Ξεκάθαρος στόχος είναι ο Έλληνας Αστυνομικός με την οικογένεια του ο οποίος θα πρέπει να εργάζεται όχι υπό καθεστώς επαγγελματισμού, αλλά υπό τον φόβο του διωγμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.
2.  Επόμενος στόχος είναι η ίδια η κοινωνία που στους καιρούς της «απόλυτης υπακοής» που ζούμε, πρέπει να βρίσκει δίπλα της όχι έναν συνεργάτη και συνοδοιπόρο στην πρόληψη του εγκλήματος, αλλά έναν αμείλικτο μηχανισμό καταστολής που θα εφαρμόζει απαρέγκλιτα το δόγμα του «πας ανώτερος σοφότερος» υπό τη δαμόκλεια σπάθη της «μετάθεσης για υπηρεσιακούς λόγους»…
3.  Τέλος, μέσα στις χιλιάδες λέξεις και ορολογίες της «νέας δομής» της Ελληνικής Αστυνομίας κρύβεται συγκεκαλυμμένος ο διακαής πόθος της κάθε ανεπαρκούς εξουσίας. Η καθυπόταξη του συνδικάτου. Πόσο μάλλον στην περίπτωση μας, που παρά τα συνεχή χτυπήματα κάτω από τη μέση, αυτό στέκεται όρθιο, αξιοπρεπές και αναγνωρισμένο από όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, πλην όμως ιδιαίτερα ενοχλητικό για όσους δεν μπορούν να πράξουν σωστά όσα ο Λαός τους ανέθεσε.
 Επειδή λοιπόν ο κ. Υπουργός προφανώς εσκεμμένα δεν έλαβε υπόψη του τις τόσες παρατηρήσεις και δικαιολογημένες αντιδράσεις που κατατέθηκαν από πέρυσι επί της διαβούλευσης του εν λόγω σχεδίου νόμου, καλούμε δημόσια τα πολιτικά κόμματα και κυρίως τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συναποτελούν την κυβέρνηση, να απαιτήσουν την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου και να υλοποιήσουν επιτέλους την πάγια πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για να βελτιώσει την Ελληνική Αστυνομία όπου αυτή πραγματικά  χρειάζεται, προς όφελος της κοινωνίας και όχι της εξουσίας.
Η αλλαγή δεν μας φοβίζει, το πισωγύρισμα πρέπει να μας τρομάζει…


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Χρήστος Τριγώνης
trigonischr@gmail.com
   
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Λάχανος
lahanos10@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας