Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Με τους αγρότες, για τους εργάτες και το λαό Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ενάντια στην ΕΕ.

Η συγκέντρωση των τρακτέρ έξω από την ΑΕΒΑΛ στην Πτολ/δα, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ολοζώντανα την αποτυχία του success story του Σαμαρά, της κυβερνητικής πολιτικής-ΕΕ. Το αγροτοδιατροφικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, για να το αφήσουμε στα σαγόνια της κυβέρνησης-ΕΕ. Για την αντικαπιταλιστική αριστερά, ένα  πρόγραμμα διεκδικήσεων για τους αγρότες και τον αγροτοδιατροφικό τομέα,  πρέπει να περιλαμβάνει:
Α. τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Συνεταιρισμοί ενταγμένοι σε μια σχεδιοποιημένη οικονομία με κριτήριο ότι θέλουμε να γίνουμε  οι «ελεύθερα συνεταιρισμένοι παραγωγοί», με κοινωνικοποιημένη τη γη και με εργατικό έλεγχο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη της διαχείρισης στα πλαίσια του καπιταλισμού. Οι δημοκρατικοί πρωτοβάθμιοι παραγωγικοί συνεταιρισμοί θα είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όπου ο νόμος της αξίας θα νοθεύεται από τη συμμετοχή των αγροτών, τον έλεγχο των εργατών και την διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης με ταυτόχρονο μέτωπο ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.

Β. τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων, ερευνητικών κέντρων, κέντρων σποροπαραγωγής σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Γ. την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (όλων των αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων).

Δ. την πάλη για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως : καθυστέρηση-ανατροπή της ΚΑΠ, όχι στον νέο φόρο 13% από το πρώτο ευρώ και τη φοροκαταιγίδα.

- Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα για τους μικρομεσαίους αγρότες.

- Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

- Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και σπιτιών.

- Όχι στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής της νέας ΚΑΠ της ΕΕ για το 2014-2020.

- Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος.

- Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια για τη μείωση του κόστους παραγωγής.  Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - βιβλιάρια υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους αγρότες.

- Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή  Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – Αύξηση της αγροτικής σύνταξης. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.  Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία

- Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση. Δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας, και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.

Ε. τη σύνδεση με τα  περιβαλλοντικά ζητήματα, την παιδεία, την υγεία και το πολιτισμό.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το εφαρμόσει μόνο ο οργανωμένος λαός με στριμωγμένη την αστική τάξη και χωρίς τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν αυτή την πολιτική. Η διαγραφή του χρέους και η αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων, θα ανοίξουνε το δρόμο για την ανάδειξη των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που αποτελούν την κύρια παραγωγική δύναμη. Ένας οργανωμένος λαός που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από την μπότα των δανειστών, επηρεάζοντας και τους γειτονικούς λαούς, μπορεί να δημιουργήσει επαναστατικές καταστάσεις με στόχο την επανάσταση, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς ατομική ιδιοκτησία, για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

Άμεσα, η δημοκρατική ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος πρέπει να προχωρήσει ταυτόχρονα με την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να συμβάλλει ώστε οι διαδικασίες και οι αγώνες να περάσουν στα χέρια των αγωνιζόμενων, κόντρα σε ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, παραμερίζοντας τους περιχαρακωμένους σχεδιασμούς επί χάρτου που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να συμβάλλει σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα ενώνει την εργαζόμενη πλειοψηφία , τους ανέργους και τα λαϊκά στρώματα και θα επιβάλλει την κοινή δράση όλων των δυνάμεων που καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική εντός της Ε.Ε, αποπληρώνοντας ένα χρέος από λεφτά που πρώτα μας έκλεψαν και μετά μας «δάνεισαν». Η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να ισχυροποιηθεί συγκροτώντας τον πόλο της, μαχόμενη, σκεπτόμενη και ανεξάρτητη από την αστική πολιτική, ανεξάρτητη από την ρεφορμιστική και συνδιαχειριστική αριστερά, η οποία ετοιμάζει τα κυβερνητικά της «πακέτα», για να είναι πραγματικά χρήσιμη για το λαό. Η αντικαπιταλιστική αριστερά πρέπει να κάνει βήματα στον αγώνα αλλά και στην επεξεργασία για μια ανώτερη διεθνοποιημένη και ποιοτικά αλλαγμένη , σοσιαλιστική παραγωγή με εργατική εξουσία για ένα μέλλον και μια κοινωνία που μας ανήκει.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας