Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕO- ΔΥΝΑΜΙΚO KINHMA ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Η ανάγκη για τον επαναπροσδιορισμό του Δήμου Γρεβενών σε στέρεες βάσεις, με την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Γρεβενιωτών,  οδήγησε στη δημιουργία μιας Νέας- Δυναμικής Κίνησης Συνεργασίας Πολιτών.
Συναντηθήκαμε πολλοί , από διαφορετικές αφετηρίες προκειμένου να συνθέσουμε ένα νέο,  διαφορετικό, δυναμικό και ελπιδοφόρο κίνημα για την αναγέννηση του Δήμου Γρεβενών.
Σταθήκαμε και στεκόμαστε μακριά από κομματικούς  εναγκαλισμούς, από προσωπικές αντιπαραθέσεις, από μικροεγωισμούς,  από τακτοποιήσεις συμφερόντων και υπόγειες διαβουλεύσεις, που συμβαίνουν γύρω μας, υποτιμούν την νοημοσύνη μας και απαξιώνουν τους θεσμούς στα μάτια των πολιτών.
Καλούμε σε συμπόρευση όλους όσους πιστεύουν και επιδιώκουν:

  • Τη δημιουργία ενός νέου- κοινωνικού προφίλ του Δήμου Γρεβενών, ενός Δήμου που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.
  • Στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του θεσμού της προώθησης του εθελοντισμού, της ενίσχυσης της συμμετοχής στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του Δήμου.
  • Στην υπεράσπιση της πόλης και των χωριών, της Ιστορικής μνήμης της συλλογικής χρήσης του χώρου και των κοινωφελών υπηρεσιών.
  • Καλούμε  όλους όσους νιώθουν πως είναι αποκλεισμένοι λόγω της ηλικίας τους, του φύλου τους, όπως και αυτούς που έχουν ιδέες, όραμα και βούληση για συλλογική δράση.

Προτείνουμε στους πολίτες του Δήμου Γρεβενών την ανατροπή του σημερινού μοντέλου απαξίωσης και την ανάδειξη του Δήμου Γρεβενών ως ένα πρωτοποριακό πολιτικό και κοινωνικό διοικητικό θεσμό Δημοκρατίας, κοινωνικής συμμετοχής και αλληλεγγύης.

Σας προσκαλούμε όλους και όλες, νέους και νέες να συμπορευτείτε μαζί μας ώστε, με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό, το ήθος και την πίστη στις αξίες, να χτίσουμε ένα Δήμο Γρεβενών σύγχρονο, αποτελεσματικό, κοινωνικά χρήσιμο, δίκαιο, και ανοιχτό σε όλους τους δημότες του.  

                                                                                    Με εκτίμηση
                                                                           Γεώργιος Δ. Καλαμάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας