Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Κοψαχείλης

Ενας ακόμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, εξέφρασε την υποστήριξή του στην κοινή πρόταση φορέων της αγελαδοτροφίας για το γάλα.
Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να την εξετάσουμε». Το ζητούμενο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η προστασία του παραγωγικού και διατροφικού προτύπου της χώρας και κατά συνέπεια η προστασία του έλληνα καταναλωτή.
Νωρίτερα την υποστήριξή τους στην κοινή πρόταση των αγελαδοτρόφων εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος και Γεώργιος Στύλιος.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινή πρόταση του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, της Ενωσης Φυλής Χολστάϊν και του ΘΕΣγάλα είναι η καθιέρωση τριών ειδών παστεριωμένου γάλακτος.
Αυτά τα είδη είναι:
α) Γάλα ημέρας
Θα συλλέγεται και θα παστεριώνεται εντός της Ελλάδας. Όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται εντός 24 ωρών. Θα έχει διάρκεια ζωής έως 5 ημέρες καθώς η προτεινόμενη διάρκεια ζωής 2 ημερών είναι επιστημονικά και νομοθετικά έωλη.

β) Γάλα χαμηλής παστερίωσης
Θα έχει διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών χαρακτηριστικών της χώρας μας, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.
Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες γάλακτος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στη συσκευασία ή στο σημείο πώλησης η μέθοδος χαμηλής παστερίωσης.

γ) Οι υπόλοιπες κατηγορίες γάλακτος (Υψηλής Παστερίωσης και Μακράς Διάρκειας) να μείνουν ως έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις