Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Διαγωνισμός Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια για μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας

Για την Α΄ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015
Για μαθητές των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας
Εξετάσεις: Σάββατο 10 Μαΐου 2014, Κοζάνη
Το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει έως δύο (2) υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια– για την Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2014- 2015. Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 περισσότεροι από 200 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.

Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν σε τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού των νομών  Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά και στα Μαθηματικά στην ύλη της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Οι εξετάσεις θα γίνουν από κλιμάκιο καθηγητών του Κολλεγίου Ανατόλια το Σάββατο 10 Μαΐου στην Κοζάνη, στις 10:00 π.μ. στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Αιμ. Γρεβενών 5,  τηλ. 24610 30 661).

Για την απονομή των υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:
Ιφιγένεια Σουγαράκη, Γραφείο Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια,
τηλ. 2310 398 249, email: ics@anatolia.edu.gr,
ιστοσελίδα: www.anatolia.edu.gr/scholarships

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας