Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Καστανίδης: Έτσι έριξε τον Γιώργο ο Βενιζέλος

Νέο ισχυρό πλήγμα δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης Παπανδρέου, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος σε συνέντευξη στη Realnews υποστηρίζει ότι «η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με κοινοβουλευτική μεθόδευση».
Καλεί, μάλιστα τους «πρωταγωνιστές Μπαρόζο και Βενιζέλο να δώσουν εξηγήσεις για μια φρικαλέα λεπτομέρεια στη σύγχρονη ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης»
Ο κ.Καστανίδης σημειώνει οτι το λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι άργησε να πάρει την απόφαση για το δημοψήφισμα και όταν την πήρε «υπέκυψε στον εκβιασμό μιας μικρής ομάδας βουλευτών του, που ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης»

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν να συνδέσει την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη βουλή:
« Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κρίθηκε αναγκαία, καθώς γνωρίζαμε ότι ένας μικρός αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε αντιρρήσεις. Ηταν οι ίδιοι βουλευτές που από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2011 υποστήριζαν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ ακόμη και χωρίς τον Παπανδρέου επικεφαλής. Λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ορισμένοι βουλευτές δήλωσαν καθαρά ότι δεν θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση δημοψηφίσματος. Αποσαφήνισαν με ωμότητα ότι, για να στηρίξουν την κυβέρνηση, έπρεπε να αποσυρθεί το δημοψήφισμα και να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός. Συνέβησαν και τα δύο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις