Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Πεζοπορική διαδρομή στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, πεζοπορική διαδρομή στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
          Συγκεκριμένα, η διαδρομή που έχει επιλεγεί και θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και την ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, σε συνεργασία με την εταιρεία OVERLAND, ξεκινάει από τη Διασταύρωση Σμίξης - Λάβδας (Ξενοδοχείο Μπαρλαγιάννη) και καταλήγει στη Γέφυρα της Σμίξης. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 5,5 km, ο βαθμός δυσκολίας της είναι μέτριος και η διάρκειά της είναι περίπου 2,5 ώρες. Επίσης με την υποστήριξη του Δήμου Γρεβενών υπάρχει η δυνατότητα, για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, της δωρεάν μεταφοράς από και προς την πόλη των Γρεβενών. Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα ακολουθήσει φαγητό με μανιταρολιχουδιές στην πλατεία της Λάβδας και το λεωφορείο θα επιστρέψει στα Γρεβενά στις 4:00μ.μ.
Στην πεζοπορία που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Γρεβενών και του Μουσείου Μανιταριών της Λάβδας καλούνται να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Βόρειας Πίνδου.
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου στους Μαυραναίους, καθώς και στο τηλ. : 24620 87563 μέχρι και το Σάββατο 31 Μαΐου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις