Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σε συναγερμό τέθηκε η άμυνα της χώρας!

Σε συναγερμό έθεσε σήμερα τα ξημερώματα το αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος την αεράμυνα της χώρας αλλά και τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης ("Δ") του βόρειου τομέα...
Ο αρχηγός του Πενταγώνου αιφνιδιαστικά ζήτησε τις πρώτες πρωινές ώρες να μεταφερθούν Ειδικές Δυνάμεις στα ελληνοαλβανικά σύνορα και να παρέχουν πλήρη προστασία στην περιοχή εμποδίζοντας εισβολή εχθρικών δυνάμεων σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης που τους έδωσε να υλοποιήσουν.
Για την ανάπτυξη του τμήματος ορεινών καταδρομών στην περιοχή Πρεσπών χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα μεταγωγικά ελικόπτερα Σινούκ για την ταχεία μεταφορά τους.

Για τη μετακίνηση αυτή υπήρχε προστασία από δύο επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

Ταυτόχρονα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε και την πλήρη ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Όλες οι πυραυλικές ομπρέλες που διαθέτει η χώρα, για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροσκαφών, τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία.

Η άσκηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Και σίγουρα η Βορειοδυτική Ελλάδα δεν είναι αφύλαχτη επειδή κάποια στρατόπεδα έκλεισαν στην περιοχή για λόγους εξοικονόμησης πόρων αλλά και επειδή υλοποιείται η νέα δομή στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας