Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Το eBay δέχθηκε επίθεση και μας προτρέπει να αλλάξουμε τους κωδικούς

Κάθε ένας από τους περίπου 112 εκατομμύρια χρήστες του eBay θα κληθεί μέσα στις επόμενες ώρες να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης που έχει επιλέξει. Ο λόγος είναι πως κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου το eBay δέχθηκε μια κυβερνοεπίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν οι κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών του.


Πιο συγκεκριμένα οι επιτιθέμενοι απέκτησαν αρχικά τα στοιχεία πρόσβασης για έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων του eBay και χρησιμοποιώντας τα κατάφεραν να συνδεθούν στα συστήματα της εταιρείας. Από εκεί απέκτησαν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που περιελάμβανε το ονοματεπώνυμο, τον κωδικό πρόσβασης σε κρυπτογραφημένη μορφή, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση οικίας, τον τηλεφωνικό αριθμό και την ημερομηνία γέννησης των χρηστών.

Το eBay ανακάλυψε το συγκεκριμένο συμβάν μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Προς το παρόν είναι άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους καθυστέρησε τόσο πολύ να ενημερώσει το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις