Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Η Λένα Μαντά στα Γρεβενά»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, το Βιβλιοπωλείο
«Ασυναγώνιστο» του Δημήτρη Αναγνώστου και οι εκδόσεις «Ψυχογιός» τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, έδωσαν τη χαρά στους φιλαναγνώστες των Γρεβενών να δουν και ν’ ακούσουν από κοντά την αγαπημένη συγγραφέα, τη Λένα Μαντά!...

    Προνοητική η κίνηση της τελευταίας στιγμής από τη Βιβλιοθήκη να μεταφέρει την εκδήλωση από το αναγνωστήριο της στη μεγάλη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, γιατί η προσέλευση ξεπέρασε κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων καθισμάτων του αναγνωστηρίου. Στις 8:45 το βράδυ130 και πλέον βιβλιόφιλοι κατέκλισαν το πρώτο διάζωμα της αίθουσας του Κέντρου Πολιτισμού.
    Τη Λένα Μαντά καλωσόρισε ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης, με την εξής επιγραμματική προσφώνηση: « Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τη συγγραφέα των 11 πιο ευπώλητων βιβλίων των τελευταίων χρόνων. Την συγγραφέα του βιβλίου «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», που έγινε  best- seller και μεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες. Την συγγραφέα του βιβλίου «Βαλς με δώδεκα θεούς», που έγινε σίριαλ από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ 1. Την συγγραφέα που έχει φτάσει στον αριθμό ρεκόρ πωλήσεων, ήτοι στο 1.500.000 αντιτύπων των βιβλίων της».
    Η Λένα Μαντά αμέσως μετά, όρθια, με το μικρόφωνο στο χέρι, με χαρισματική ευγλωττία και μ’ ένα μοναδικό, εύχαρη τρόπο επικέντρωσε το ενδιαφέρον των ακροατών και εξέπεμψε αισιοδοξία με τις αισθαντικές της κινήσεις και τον μειλίχιο λόγο της. Διατύπωσε ότι με την εμπειρία των 500 παρουσιάσεων δεν εμπιστεύεται πλέον τους υποκειμενισμούς των τρίτων για την παρουσίαση των βιβλίων της. Δήλωσε πως η συγγραφή πέρα από την αγάπη, τη μεγάλη προσπάθεια και την ακώλυτη συγκέντρωση χρειάζεται και το ιδιαίτερο ταλέντο. Και κατέληξε ότι η κάθε προσπάθεια θέλει αισιοδοξία και ενέργεια για να οδηγηθεί κανείς στην επιτυχία!... Μας μύησε στα μυστικά του τελευταίου της βιβλίου «Τα πέντε κλειδιά» και μας εξιστόρησε την περιπέτεια για την συγγραφή του…
    Οι πολλές ερωτήσεις που ακολούθησαν διάνθισαν ένα διάλογο πολύ ουσιαστικό για τη ζωή και το συγγραφικό έργο της συγγραφέα.
    Το ενδιαφέρον των ακροατών κρατήθηκε αμείωτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της δίωρης εκδήλωσης.
    Αμέσως μετά στήθηκε μια πρότυπη κληρωτίδα από το σύζυγο της Μαντά με την κλήρωση μικρών κλειδιών για μπρελόκ , συμβολικών του βιβλίου, ως αναμνηστικά της σημερινής παρουσίασης.
    Με το τέλος της εκδήλωσης η Λένα Μαντά ενθουσιασμένη από την συμμετοχή των Γρεβενιωτών στην παρουσίαση του βιβλίου της δήλωσε ότι και στο επόμενο βιβλίο της θα επισκεφτεί τα Γρεβενά.
                                                                            Σίμος Ζαγκανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας