Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

… ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ…! Του Γιώργου Νούτσου

Είναι φορές που έχεις τόσα να πεις, που δεν ξέρεις από πού ν αρχίσεις ! Είναι φορές πάλι, που η ανάγκη σου για έκφραση σκοντάφτει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που απόλυτα προσιδιάζει με μια κοινωνία αφασίας και παραίτησης, οπότε εύλογα ξεπηδούν αντιστάσεις για έναν δρόμο που θέλεις ν ακολουθήσεις,  που όμως, είτε δεν θα γίνει αντιληπτός, είτε σκοπίμως θα υποβαθμιστεί, είτε απλά θα αφεθεί να περάσει, έως αν να μην υπήρξε ποτέ…!
Όμως για όσους έχουμε το μικρόβιο της σκέψης και την ανησυχία της έκφρασής της, πάντα θα εμφιλοχωρεί υποσυνείδητα και η παράμετρος του «κοινού», που θα κληθεί να γίνει ο δέκτης τους ! Όχι προφανώς γιατί μας διακατέχει κάποιος ιδιόμορφος ναρκισσιστικός εγωκεντρισμός, αλλά περισσότερο επειδή, βαθειά μας επιθυμία αποτελεί, μέσα από την αέναη νοητική συνδιαλλαγή, η μόχλευση των κοινωνικών στερεοτύπων κι η παραγωγή χρήσιμων και απτών στην συνέχεια αποτελεσμάτων…!
Η θεωρητικολογία, χωρίς στόχευση είναι μια σάπια κι ατελέσφορη διαδικασία. Η έγερση όμως, από την επιβεβλημένη σκοπίμως, θανατερή ραστώνη, αποτελεί καίριο στόχο και διακύβευμα με ασύγκριτη δυναμική. Ενώ βιώνουμε στιγμές ακραίες και πρωτίστως πρωτόγνωρες, ταυτόχρονα αφηνόμαστε στην παράνοια του πουθενά ! Του τίποτα ! Του κανένα ! Βιώνουμε, πάσχουμε, υποφέρουμε, άρα θεωρούμε πως «ζούμε», ενώ  στην πραγματικότητα αποτελούμε σκύβαλα σιωπής, υποταγής, άκριτης αποδοχής, δουλικής υπόκλισης και μηδενιστικής κριτικής σκέψης, σε σημείο που να κινδυνεύουμε να περάσουμε στο άλλο επίπεδο, αυτό της απλής υλικής, χωρίς ψυχή, καρδιά και σκέψη, μουμιοποιημένης ύπαρξής μας !!!
Θεωρώ αδιανόητο, μετά από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, η ελληνική κοινωνία να παρουσιάζει την εικόνα ενός  αποκλειστικά σκελετικού ετοιμόρροπου οικοδομήματος ! Αυτό την καθιστά στόχο ευάλωτο των αλητήριων ολέθριων πολιτικών τους, καθόσον γνωρίζουν καλά, πως  με το φόβο της κατάρρευσης, πολύ δύσκολα κανείς θα τολμούσε να σκιρτήσει και να κουνηθεί έστω κι ένα χιλιοστό ! 
Κι αυτό είναι που αισχρά εκμεταλλεύονται… Και σχεδιάζουν, και επιβάλλουν και βυσσοδομούν στο σκελετωμένο κορμί μας , επειδή νιώθουν σίγουροι, που δεν θα υπάρξει αντίδραση ! Κι όσο εμείς με τη στάση μας καθημερινά τους το επιβεβαιώνουμε, τόσο θα γινόμαστε δέκτες των σιχαμερών καθημερινών ραπισμάτων τους, μέχρι νάρθει η στιγμή της οριστικής μας κατάρρευσης !
Θέλω στο άρθρο μου αυτό, να αποφύγω τα τετριμμένα - γνωστά σε όλους όμως - επιχειρήματα των αριθμών, για να σας αποδείξω  την ευτέλεια της  «ταπεινότητας» μας επί γης !!! Έχω την αίσθηση, πως πουθενά στον κόσμο, δεν θα γινόταν δεκτές, τόσο βάρβαρες, ανήκουστες, βίαιες , προσβλητικές και εξαθλιωτικές πολιτικές, όπως γίνεται στον τόπο μας…! Κάποιοι, στην προσπάθειά τους να ωραιοποιήσουν τα ανήκουστα, επιχειρούν να προσδώσουν στην συμπεριφορά μας, χαρακτηριστικά ανωτερότητας, μεγαλοσύνης, μεγαθυμίας, συστολής και κατανόησης κι εμείς από τη μεριά μας υποκρινόμαστε πως έτσι είναι, γιατί θέλουμε σκόπιμα να αποκρύψουμε όλα εκείνα που μας εξευτελίζουν και βάναυσα μας προσβάλλουν σαν άτομα, κοινωνία και  Έθνος, κι έχουν να κάνουν με αστείρευτο ραγιαδισμό, προδοτικό μειοδοτισμό και  έρπουσα συμπεριφορά…!
Όσο όμως έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, φως στον ορίζοντα των δικών μας ματιών δεν πρόκειται να υπάρξει. Όπως δεν θα υπάρξει και φως στον ορίζοντα των ματιών των παιδιών και των εγγονιών μας ! Απλά, γιατί με τις δικές μας άθλιες συμπεριφορές πολύ ξεμακρύναμε τον ορίζοντα αυτό, σε πλάτη και μήκη, που ίσως ποτέ δεν θα καταφέρουμε να ξαναβρούμε !!! 
Τώρα λοιπόν είναι ο καιρός ν αλλάξουμε ρότα στην πλεύση μας ! Τώρα είναι καιρός να ντύσουμε με σάρκα, με αίμα, με νεύρα κι αισθήσεις το γερασμένο κοκκαλιάρικο κουφάρι  μας ! Τώρα είναι ώρα ν αρχίσουμε να ψελλίζουμε λόγια αντίδρασης και αντίστασης σε ότι οδυνηρό και άδικο άλλοι αποφασίζουν για μας ! Οι παρακαταθήκες που κάποιοι βάλθηκαν να τις εξαυλώσουν, ακριβώς για να μην έχουμε όταν το αποφασίσουμε σημείο αναφοράς, είναι εδώ ! Σκονισμένες και παραπεταμένες ίσως, όμως είναι εδώ, και αναμένουν να τις τιμήσουμε με την επαναφορά μας σ αυτές !!! Αποδεικνύοντας έμπρακτα, πως ένας κόσμος χωρίς Ελλάδα, χωρίς γλώσσα, σύνορα, θρησκεία και σκέψη ελληνική, δεν μας αφορά.!  Κι αν κάποιοι επιμένουν με το στανιό σ αυτόν να μας εντάξουν, θα πρέπει εδώ, τώρα να συναποφασίσουμε, πως δεν θα τους το επιτρέψουμε… Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε… Αρκει να το θελήσουμε πραγματικά… Να σκεφτούμε Ελληνικά… Να δράσουμε ακαριαία… Να εκπλήξουμε δυσάρεστα όλους εκείνους που πόνταραν στον ανόητο ωχαδερισμό μας… Να δικαιώσουμε τα λόγια του Oscar Wild, που συνήθιζε να λέει, πως …                                                                                                                                                       «Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση»…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας