Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αντιφασιστική Κίνηση Γρεβενών -- Ανακοίνωση - Καταγγελία

Να μην επιτρέψουμε στη λήθη της ιστορίας να ξαναφέρει το φασισμό...
 Το δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  σήμερα με απόφαση της  πλειοψηφίας πήρε μία πολύ σοβαρή πολιτική “μη απόφαση” να μην αποφασίσει δηλαδή για την πολιτική καταδίκη του φασισμού.
Δεν έβαλε ούτε καν σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Αντιφασιστικής Κίνησης Γρεβενών για την καταδίκη του φασισμού, μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και την “άδεια – νομιμοποίηση” της ΧΑ, για πολιτική εκδήλωση της στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για αυτή την απόφαση.
Τι έκανε την πλειοψηφία να αντιδράσει έτσι?
Τί υπάρχει πίσω από την κουρτίνα?
Το ένα λάθος διορθώνεται με άλλο?
Σαν κίνηση καταγγέλλουμε αυτή την στάση και καλούμε τον  λαό της πόλης και τις μαζικές του οργανώσεις να πάρει με τις δράσεις του και τις εκδηλώσεις του την υπόθεση της αντιφασιστικής πάλης στα χέρια του γιατί έχει μεγάλη εμπειρία από αυτό.
Ο φασισμός δεν τσακίζεται σε συνεδριάσεις και αποφάσεις ολιγομελών οργάνων αλλά από την ίδια την κοινωνία με την  συλλογική της δράση ενάντια σε ότι της στερούν.
Ότι είναι ηθικό και δίκαιο είναι και νόμιμο...
 Η αντιφασιστική κίνηση αυτοτελώς θα προχωρήσει σε εκδηλώσεις – συνελεύσεις  και δράσεις ενάντια στην λήθη της ιστορίας και τον Φασισμό και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό.

Ακολουθεί το κείμενο της Κίνησης που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.
    







ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Παρέμβαση – ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών
20-10-2014
«..Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
 καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει…»
Ο Φασισμός – Ναζισμός και οι κάθε φορά πολιτικές του οργανώσεις (ΧΑ, Χ, Τάγματα Ασφαλείας , Καρφίτσα, ΕΠΕΝ κλπ),  είναι προϊόντα της βαθειάς κρίσης του συστήματος και ταυτόχρονα πολιτική πρόταση υπέρβασης της, από την σκοπιά των συμφερόντων των κυρίαρχων που υπηρετούν πιστά. Για την επιβολή της πρότασης του,  μετέρχεται πρακτικές εγκληματικών συμμοριών.
Με την μεγάλη απάντηση του λαού της πόλης μας και την καταδίκη του Φασισμού καταγγέλλουμε, την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δώσει άδεια κατάθεσης στεφάνου στην οργάνωση της ΧΑ παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης μας.
Τέτοιου τύπου «αδειοδοτήσεις»  νομιμοποιούν  τις Φασιστικές πολιτικές οργανώσεις, ταυτίζουν το θύμα με τον θύτη.
Η ΧΑ δεν είναι εγκληματική οργάνωση μόνο, επειδή τα στελέχη της και βουλευτές της κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά επειδή έχει στον  πυρήνα της ιδεολογίας της τον Ναζισμό.
Η  ΧΑ λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι, την σιδερένια φτέρνα του κεφαλαίου ενάντια  στους εργαζόμενους και την νεολαία. Το έχει αποδείξει περίτρανα με την στάση της εντός και εκτός βουλής όλα αυτά τα χρόνια. Οι πραγματικοί της εχθροί είναι οι εργαζόμενοι, ο λαός, και η αριστερά και όχι τα αφεντικά της (ΜΜΕ, Εφοπλιστές και βιομήχανοι)  που την στηρίζουν και συνδιαλέγονται μαζί της.
Στην πόλη και την περιοχή που, από τις πρώτες πόλεις της Ευρώπης  απελευθερώθηκε από το ΕΑΜ,  δίνοντας βαρύ φόρο αίματος, δεν έχουν καμμία θέση οι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών και των χουντικών προδοτών, οι εραστές του Ναζισμού, οι φονιάδες του Φύσσα, του Λουκμάν  των ταγμάτων εφόδου, οι υπάλληλοι του Μπαλτάκου της ΝΔ.
Ο λαός της περιοχής μας  έχει πλούσια εμπειρία από τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και  έδωσε  αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια αναβίωσης του Φασισμού παραμονές του Αντιφασιστικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου.
Ο ελληνικός λαός πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος (Δίστομο, Καλάβρυτα, Κρήτη, Μεσόβουνο, Κηπουρειό, Κοσμάτι κ.α)  στην Μάχη ενάντια στον Ναζισμό με 1.000.000 νεκρούς και κατεστραμμένη τη χώρα και νίκησε.
Απαιτούμε σαν πολίτες της πόλης από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης:
Πολιτική καταδίκη Φασιστικών οργανώσεων τύπου ΧΑ
Καμμία ανοχή - νομιμοποίηση του Φασιμού με αντίστοιχες “αδειοδοτήσεις”

Γρεβενά – Αντιφασιστική πόλη – Πόλη ελεύθερη.
Ούτε Γρεβενά ούτε πουθενά τσακίστε τους Φασίστες σε κάθε γειτονία.
Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς Λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ ΕΛΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας