Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Eurobirdwatch 2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου συμμετέχοντας, για 5η συνεχή χρονιά, στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch 2014), σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 14 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων, από τις 9:30π.μ. έως τις 13:00.

Η Γιορτή των Πουλιών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη καθώς συμμετέχουν σε αυτή πάνω από 30 χώρες και έχει θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους. Στην Ελλάδα χώρα διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών, το συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με απώτερο σκοπό να διαδοθεί το μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.
Η προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου αποτελεί προορισμό ή ενδιάμεσο σταθμό για πολλά μεταναστευτικά πουλιά ανάμεσά τους και ο παγκοσμίως απειλούμενος με εξαφάνιση Ασπροπάρης (Κουκάλογο), ένα μέχρι πρόσφατα κοινό είδος γύπα στην περιοχή. Ο Φορέας Διαχείρισης με στόχο την γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τον μεγάλο αριθμό ειδών ορνιθοπανίδας και τις σημαντικές οικολογικές αξίες της Βόρειας Πίνδου σχεδίασε και θα υλοποιήσει, με την συμμετοχή μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, τη φετινή Γιορτή των Πουλιών η οποία θα περιλαμβάνει:
Παρουσίαση με θέμα: «Πουλιά, ένα ταξίδι ανακάλυψης»,
Παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό (κιάλια, οδηγούς πεδίου)
Ένα πολυποίκιλο Παιδικό Εργαστήρι με κατασκευή ξύλινων φωλιών, ζωγραφική, χειροτεχνίες και δημιουργίες από πηλό.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίωνν, στο τηλ. 2462087563, site: www.pindosnationalpark.gr, email: pindos.np@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας