Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Το κυνήγι, η Ιστορία του και εμείς

Είμαστε τελικά εναντίον του κυνηγιού; Τα έχουμε βάλει με Διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας ανά την Ελλάδα που είναι κυνηγοί; Τους θεωρούμε ρίζα του κακού για τις όσες και όποιες ζημιές υπέστη το περιβάλλον στη χώρα μας; Και ακόμη περισσότερο : θέλουμε την απαγόρευση του κυνηγιού;
Όχι λοιπόν! Πρόκειται για την πιο ακραία, ανεύθυνη, ανέντιμη, προβοκάτσια που μπορεί να γίνει σε βάρος μας αυτή τη στιγμή. Αρκούν τα λόγια του ίδιου του προέδρου μας, Αλέξη Τσίπρα, μόλις πρόσφατα στους εκπροσώπους της Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας της Ελλάδας.

Και συνεχίζει : « Αναγνωρίζουμε τους κυνηγητικούς συλλόγους και την προσφορά τους και θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγητική δραστηριότητα, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας.»
Πέρα από αυτά που είναι αδιαμφισβήτητα από το στόμα του προέδρου, κάποιοι ξεχνούν ότι το κυνήγι στον τόπο μας ήταν ανέκαθεν ένα μέσον επιβίωσης των λαϊκών τάξεων. Κάτι που δεν συνέβαινε αλλού (πχ. στη Γαλλία) όπου το κυνήγι ήταν το αγαπημένο σπορ των αφεντάδων.
Πως θα ήταν δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ ένας φορέας της ριζοσπαστικής αριστεράς και μόνο για αυτό το λόγο, να τάσσεται εναντίον του κυνηγιού; Θέλουμε σαφείς όρους, σεβασμός στον κυνηγό, αλλά και σεβασμό του κυνηγού προς τη φύση και την κοινωνία.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών
Γρεβενά 21/1/2015

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία... Έχουν φτιαχτεί ειδικοί φυσικοί νόμοι για την ύλη του ανθρώπου και διαφορετικοί για των υπολοίπων εμβίων... Όσο λειτουργούμε ως κυρίαρχοι στον πλανήτη, όσο προτάσουμε τον ψευτοτσαμπουκά της απεριόριστης ισχύος απέναντι στο πιο αδύναμο, όσο για την "διασκέδαση" σκοτώνουμε πατόντας απλώς μία σκανδάλη ή ένα κουμπί, αυτός ο κόσμος δεν είναι "κόσμος" αλλά κοπριά και λάσπη. Το να στήνεις καρτέρι με μια επαναληπτική για τον κότσυφα και το λαγό, μόνο με καρτέρι για πελάτη στη Συγκρού μπορεί να συγκριθεί σε βαθμό δυσκολίας. Θεωρούμε εαυτούς κυρίαρχο του πλανήτη είδος κι όλα τ' άλλα στα λουλούδια μας. Είναι ξεφτίλα να θεωρούμε διασκέδαση την αναίτια αφαίρεση οποιασδήποτε ζωής... ακόμα και μυρμήγκι να πατήσεις εσκεμένα. Προφανώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πεισθεί ο μπουχέσας με το όπλο, πως το να σκοτώσεις ακόμα και ελέφαντα με σφαίρα, δεν είναι πιο δύσκολο απ' το να βάλεις τα πιάτα στο νεροχύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

αφήστε το σχόλιό σας