Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Αγαπητέ Συνάδελφε Πρόεδρε,
Είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες στην Ελληνική Επικράτεια που ασχολούνται με την Εστίαση και Διασκέδαση, τα απίστευτα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις εταιρίες Πνευματικών Δικαιωμάτων.
Οι διαπραγματευόμενες αμοιβές – τιμές είναι σε απίστευτη δυσαναλογία με την κρίση που βιώνει ο κλάδος. Τα εκατοντάδες ποινικά δικαστήρια, ασφαλιστικά μέτρα, ασφυκτικές πιέσεις, ειδοποιητήρια από Εισαγγελίες και Αστυνομία, έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση, ζητώντας χρήματα ετών. Επίσης, τα υπέρογκα ποσά που απαιτούν οι εταιρίες είναι ακατανόητα και μάλιστα όταν επέρχεται συμβιβασμός, η απαίτηση να είναι κατά ¾ μικρότερη από την αρχική τιμή που ζήτησε.
 Τα ανωτέρω φαινόμενα έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις σε πολλές πόλεις. Οι εκάστοτε Κυβερνήσεις δυστυχώς δεν έχουν παρέμβει Νομοθετικά για την έστω και παραμικρή στήριξη μας. Το χειρότερο όμως και ειλικρινά μεγάλο πρόβλημα , κανένας φορέας δεν έδωσε ουσιαστική προτεραιότητα για λύση, στα προβλήματα των Πνευματικών Δικαιωμάτων τα οποία ταλανίζουν τα καταστήματα μας. Το απίστευτο γεγονός είναι: Οι συνάδελφοι δεν είναι ενημερωμένοι, για τα δικαιώματα τους και τις υποχρεώσεις τους. Εάν λοιπόν δεν ενημερωθεί ο κάθε συνάδελφος, θα είναι έρμαιο των γεγονότων τα οποία βιώνει μέχρι τώρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταστημάτων και Εστίασης Διασκέδασης Δυτικής Μακεδονίας αποφασίσαμε και προχωρήσαμε με προεδρεύοντα τον Κ. Τσαπατσάρη σε:
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε Αναφορά – Καταγγελία εναντίον της Α.Ε.Π.Ι. στην Εισαγγελία της Φλώρινας και όχι μόνο, από την ΕΝΩΣΗ μαζί με συνάδελφο επιχειρηματία.
Για πρώτη φορά κατατίθεται Αναφορά – Καταγγελία στις Εισαγγελίες της χώρας με υπόμνημα Νομικό βασισμένο στον Νόμο 2121/93.
 Για πρώτη φορά διαπιστώνουμε ότι η ενημέρωση και τα γεγονότα που κατατέθηκαν στις Εισαγγελίες είχαν αποτελέσματα υπέρ των συναδέλφων.
Για πρώτη φορά γίνονται ημερίδες με σχολαστική ενημέρωση και μάλιστα με projector και σποτ, εμπεδώνοντας κατά το μέγιστο την ενημέρωση προς τον συνάδελφο και μάλιστα σε πολλές πόλεις ( Λάρισα – Κοζάνη – Φλώρινα – Ηγουμενίτσα και συνεχίζονται ως Σέρρες – Καβάλα – Πτολεμαΐδα – Θάσο κτλ.).
Για πρώτη φορά στήθηκε ένα Νομικό υπόμνημα το οποίο (κόστισε κάποιες χιλιάδες ευρώ) και το οποίο καταθέτουμε στις Εισαγγελίες με καταπληκτικά αποτελέσματα.
Για πρώτη φορά άρχισαν ουσιαστικές μειώσεις των τιμών και η εξόφληση τους σε πολλές δόσεις.
Για πρώτη φορά διαφοροποιείται η συμπεριφορά των εταιριών απέναντι στους συναδέλφους.
 Το Νομικό υπόμνημα και οι ενέργειες που έγιναν και συνεχίζονται είναι στη διάθεση του κάθε Προέδρου ή Συναδέλφου επιμελητηρίου, συλλόγων, ενώσεων, σωματίων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  προς ενημέρωση και στήριξη όλων των συναδέλφων.
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι έχει σταλεί εξώδικη επιστολή στον πρόεδρο της Ένωσης κ. Τσαπατσάρη για την ανωτέρω του δράση. Δηλώνω όμως ως πρόεδρος της Ένωσης ότι θα συνεχίσω να στηρίζω τον συνάδελφο χωρίς να με τρομοκρατεί καμία ενέργεια, πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ.
Οι ημερίδες ενημέρωσης που έγιναν στις ανωτέρω πόλεις που αναφέραμε, πρέπει να συνεχιστούν από όλους τους φορείς (σωματεία, ένωσης, συλλόγους, επιμελητήρια).
Το Νομικό υπόμνημα το όποιο ως αναφέραμε πριν είναι αποτελεσματικό και απόλυτα τεκμηριωμένο. Απεδείχθη από τις καταθέσεις που έγιναν στις εισαγγελίες ως Αναφορά – Καταγγελία, εναντίον της Α.Ε.Π.Ι.
Με μοναδικό σκοπό και στόχο την στήριξη των συναδέλφων, είμαστε στη διάθεση σας, για αποστολή στοιχείων ακόμα και ημερίδα ενημέρωσης στην περιοχή σας.


Με εκτίμηση ο Πρόεδρος
Γρηγόριος Τσαπατσάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας