Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

   Mετά το πέρασμα του δημοψηφίσματος η σαρωτική νίκη του ΟΧΙ απάντησε με σθένος και ανυπακοή στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών και των τραπεζιτών, των εργοδοτικών εκβιασμών και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ. Παράλληλα όμως αν και το πράγματι ανομοιογενές ως προς το πώς προσδιοριζόταν ΟΧΙ (όχι στη λιτότητα αλλά μέσα στην ΕΕ η έξω απ την ΕΕ και όχι μέχρι τέλους)το ποσοστό αυτό έφερε προ απροόπτου και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία απ την επόμενη κιόλας μέρα το μετέφρασε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν μπορούσε αλλά και δεν είχε τη διάθεση να διαχειριστεί την αδιαμφισβήτητη λαϊκή βούληση του 61,3%

    Μέσα σ ένα πλήθος άτακτων υποχωρήσεων την Τετάρτη 22/7 ψηφίζεται από την άτυπη κοινοβουλευτική μνημονιακή πλειοψηφία-κυβέρνηση εθνικής ενότητας το δεύτερο-αρχή πολλών άλλων-πακέτο των προαπαιτούμενων το οποίο θα δώσει τα διαπιστευτήρια υποταγής στη τρόικα και το πράσινο φως για τη συμφωνία των 86 δις τη συνέχιση του φαύλου κύκλου και την υπογραφή τριετούς μνημονίου-γκιλοτίνας.
     Μέσα σ αυτόν τον συμπυκνωμένο πολιτικό χρόνο, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με έναν ορυμαγδό πληροφοριών, προσπάθειες αποπροσανατολισμού, τρομοκράτησης και τεχνητών αδιέξοδων και καλούμαστε να βγάλουμε κάποια απαραίτητα συμπεράσματα από τις τελευταίες εξελίξεις.
  - Αποδεικνύονται πλέον και στους πιο δύσπιστους οι αντιφάσεις  εκείνης της πολιτικής της ευρωλαγνείας του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται την Ευρώπη ως το σπίτι των λαών, τον έντιμο συμβιβασμό ως μοναδική λύση  και την αλλαγή των συσχετισμών εντός της ΕΕ.
  -Το δίλημμα ΡΗΞΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ όσο περνά ο καιρός και οι επιπτώσεις του 3ου μνημονίου διεισδύουν όλο και πιο βάρβαρα στη καθημερινότητα μας θα διευρύνεται και θα ενισχύεται μέρα με τη μέρα και θα μας καλεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να απαντήσουμε στο ερώτημα ΕΝΕΡΓΑ.
 -Η υπογραφή του 3ου μνημονίου έχει επιβάλει στη χώρα καθεστώς νεοαποικιακό. Οι συχνές και περιοδικές «αξιολογήσεις» της τρόικα θα επανέρχονται, οποιοδήποτε οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα πρέπει να έχει την έγκρισή της, η δημόσια διοίκηση, η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική θα πρέπει να προσαρμόζονται  υπό την επίβλεψη των  «Θεσμών».
 -Ακόμη και μεγάλοι οικονομολόγοι νομπελίστες αναγνωρίζουν το ατελέσφορο αυτής της πολιτικής και τη βέβαιη αποτυχία του προγράμματος ενώ απ την άλλη κομμάτια του γερμανικού κεφαλαίου επιδιώκουν την ελεγχόμενη χρεοκοπία και το στραγγαλισμό της χώρας. Οπότε το ζήτημα είναι αν θα βγούμε απ την ΕΕ με τους δικούς μας όρους ή τους δικούς τους.
  - Καλούμαστε ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να διαδραματίσουμε τον κυρίαρχο ρόλο του λαικου παράγοντα που επιλέγει να δημιουργεί ρεύματα αντίστασης σε μια κοινωνία και τελικά οργανωμένη πολιτική δράση διεκδικώντας και αλλάζοντας τους πολιτκούς συσχετισμούς προς όφελος του.
Ως ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ  θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τα μέτρα και την εγκληματική πολιτκή των μνημονίων και τις επιμέρους επιπτώσεις που θα επιφέρουν στα εκάστοτε κοινωνικά στρώματα . Θα συνεχίζουμε με επιμονή να εγκαλούμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας των Γρεβενών να συνειδητοποιήσουν τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στη ζωή μας να βάλουν ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ στη ζυγαρια και να κάνουν την ΤΟΜΗ. Να επεξεργαστούν με θάρρος και ταξική συνείδηση εκείνον τον εναλλακτικό δρόμο στο σήμερα που εμμονικά κάποιοι επιλέγουν να δαιμονοποιούν και να παρουσιαζούν σαν καταστροφή αλλα είναι η μόνη διέξοδος στην ανελέητη καταστρατήγηση των θεμελιωδών εργατικών-δημοκρατικών δικαιωμάτων που έρχεται , την  υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και του μέλλοντος μας και την μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους αιώνια εξαρτημένη στις επιταγές των «ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ».

Το 3ο μνημόνιο που θέλουν να επιβάλλουν θα φέρει :
Αυξηση του ΦΠΑ εστίαση από το 13% στο 23%.
Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης,     που θα φτάσει το 2022 το 67ο έτος ηλικίας ή το 62ο με 40 χρόνια εισφορών.  
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους ως το τέλος του 2019.
Αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το 4% στο 6% σε κύρια και επικουρικά ταμεία   
 Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ των περιφερειακών αεροδρομίων  του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία οδό και το Ελληνικό
Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ
Ανοιχτά καταστήματα τις κυριακές, αλλαγή στην ιδιοκτησία των φαρμακείων, γάλακτος, αρτοποιείων, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων 
 Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο από 1.1.2016 με αναπροσαρμογές στους μισθούς ανάλογα με τα προσόντα και τη θέση ευθύνης και νέο μόνιμο σχήμα κινητικότητας στο Δημόσιο από τον Οκτώβριο του 2015  
Ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων υπό το ΕΤΑ ως την 1η Ιανουαρίου                                      Ταμειο ιδιωτικοποιησεων 50 δις ευρω  
Πλειστηριασμοι πρωτης κατοικιας από τράπεζες                                                                                                                                        
                    
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΓΙΑ 600.000 ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
   1. Αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής από 13% στο 26% και μετά στο 29%! 2.Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου από 55% στο 75% και μετά στο 100%! 3.Καταργείται η πρόσφατα ψηφισμένη από τη Βουλή απαλλαγή από φόρο των αγροτικών επιδοτήσεων - αποζημιώσεων έως 12.000 ευρώ.4.Καταργείται η επιστροφή φόρου (επιδότηση) στο αγροτικό πετρέλαιο 5.Αυξάνεται ο Φ.Π.Α. στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες 6.Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον Ο.Γ.Α. για αγρότη - αγρότισσα - αγροτόπαιδο (η κατώτατη κλάση από 62 ευρώ το μήνα σε 180 ευρώ το μήνα). Θα πληρώνουν έως τα 67 υπέρογκα χαράτσια για να πάρουν την εξευτελιστική αγροτική σύνταξη.7.Ο φτωχομεσαίος αγρότης - κτηνοτρόφος χτυπιέται επιπλέον και ως καταναλωτής από την αύξηση στον Φ.Π.Α., από τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ.
 ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
 ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΏΝ 
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ την Ε.Ε.  ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   

ΥΠΟΓΡΑΦΩΝTΕΣ
1. Αζίζης Γ                                       Φοιτητής
2 .Ανανιαδης Γ                                 Φοιτητής
3. Βασιλόπουλος Χ              Χημικός Μηχανικός
4. Βαρσάμης Δ                             Φοιτητής
4. Αβέλα Στέλλα                         Φοιτήτρια
5.  Δημάδης Ν.                      Μηχανικός Περιβάλλοντος  
6.  Ζεμπίλης Γ.                            Φιλόλογος
7.  Θωμαίδης  Γ                        Πολιτικός Τ.Ε.
8. Καραστάθης Ευθ.                   Αγρότης
9. Κασκάλης Δ.                       Δημόσιος υπάλληλος
10. Μαρκόπουλος Νικ              Φυσικός
11. Τσαβάρας Κ.                       Οικοδόμος
12. Τσακνάκης Γ                      Πολιτικός Μηχανικός
13. Μπούμπαρης Κων/νος         Ξενοδοχος
14. Παλάντζας Κων/νος              Αγρότης
15. Μαριμήτσος Σίμος                Φοιτητής
16. Παπαδόπουλος Γιάννης        Εργάτης
17. Χατζηβασιλειάδης Βασίλης 
18. Τσαμπαρδούκας Ηλίας        Δικηγόρος
19. Παπανίκος Χαρίσιος               ΕΔΕ
20. Κούσκουρα  Μυρτώ              Λογίστρια
21. Στέργιος  Κώττας                   Μουσικός
22. Παπαδόπουλος Μπάμπης   Συντ/χος
23. Βασιλοπούλου Παναγιώτα  Εκπαιδ/κός
24. Κωνσταντινίδης Δήμος        Ιδ. Υπάλληλος
25. Μπαρμπαρουσης             Εκπ/κος
26. Παπαργυρης Τόλης            Εργαζόμενος  Βιομ/νιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας