Κυριακή 22 Μαΐου 2016

antarsya προσφυγικο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠEΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Εδώ και μήνες, χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν κάθε μέρα να φτάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναζητώντας δουλειά, αξιοπρέπεια και επιβίωση. Πολλοί από αυτούς, παιδιά, γυναίκες και άντρες, πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου, κυνηγημένοι από τη FRONTEX. Άλλοι καταφέρνουν να φτάσουν, για να βρεθούν στη συνέχεια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να γνωρίσουν τη βαρβαρότητα της ελληνικής αστυνομίας, να υποστούν την καταλήστευση από παράνομους ή νόμιμους μαφιόζους (διακινητές, ναυτιλιακές, μαγαζάτορες), να χτυπηθούν από το στρατό ή από φασιστικές ομάδες σε κάποια από τα επόμενα σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φεύγουν από πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στραγγαλισμένες οικονομικά χώρες.
Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος είναι βαθιά συνένοχες για τη διάλυση των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Την καταστροφή την έχει φέρει η μακροχρόνια εμπλοκή του ιμπεριαλισμού και οι πόλεμοι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, μέχρι τη Συρία και, πιο πρόσφατα, τον ακήρυχτο πόλεμο του Ερντογάν απέναντι στους Κούρδους, την αριστερά και το εργατικό κίνημα της Τουρκίας.
Η «ανθρωπιστική» βοήθεια που παρέχει η ΕΕ στους πρόσφυγες είναι απλώς το περιτύλιγμα της ρατσιστικής της πολιτικής, που αρνείται συστηματικά το άσυλο σε πρόσφυγες πολέμου, οργανώνει την εκμετάλλευση εργατών χωρίς χαρτιά και χτίζει μαζικούς καταυλισμούς, στην Τουρκία και άλλες χώρες, σε καθεστώς απαρντχάιντ και με άθλιες συνθήκες. Στην πραγματικότητα η χρηματοδότηση που δίνει η ΕΕ για αναχαιτίσεις και επαναπροωθήσεις είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τη χρηματοδότηση για ανθρωπιστική βοήθεια!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει κανονικά την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολλαπλασιάζονται, το τείχος του Έβρου παραμένει, άσυλο δεν δίνεται σε κανέναν και οι επιτροπές ασύλου πρακτικά δεν λειτουργούν. Πρωτοστατεί στους σχεδιασμούς της ΕΕ. Διαχωρίζει τους οικονομικούς μετανάστες (πολλοί από τους οποίους είναι στην πραγματικότητα και οι ίδιοι πρόσφυγες πολέμου από το Αφγανιστάν) από τους πρόσφυγες και τους εγκλωβίζει στα νησιά. Τώρα τους διακινεί σαν ντόπιος Λαθρέμπορος εντός Ελλάδος υπακούοντας στις επιταγές της ΕΕ θέλοντας να κάνει στρατόπεδο συγκέντρωσης στην πόλη μας.
Στοιβάζει τους πρόσφυγες σε πλατείες και γήπεδα, όπως συγκέντρωναν οι δικτατορίες τους πολιτικούς τους αντιπάλους, τη στιγμή που η Αθήνα και όλες οι πόλεις της χώρας είναι γεμάτες άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή στέγαση. Πρόσφυγες και μετανάστες μένουν χωρίς φαγητό, φάρμακα και ήδη πρώτης ανάγκης. Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου. Κλείνουμε τα αυτιά μας στην γελοία προπαγάνδα των φασιστών ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες «μας παίρνουν τις δουλειές». Κανείς τους δεν μας παίρνει τη δουλειά, τη δουλειά και τα δικαιώματα μας τα πήρε ο καπιταλισμός, τα μνημόνια και η ΕΕ. Τα εργατικά χέρια αυξάνουν τον πλούτο και τις δουλειές. Αξιοπρέπεια και δικαιώματα για αυτούς σημαίνουν αξιοπρέπεια και δικαιώματα για εμάς. Το κύμα αλληλεγγύης και η ενεργή στήριξη των προσφύγων πρωτοβουλίες από συνελεύσεις, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, καταλήψεις και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα δείχνει το απόθεμα ταξικής και διεθνιστικής στάσης ανθρωπιάς, συμπαράστασης, παρά την φτώχια, την κρίση και τα μνημόνια. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους φασίστες που προσπάθησαν αισχρά για μια ακόμα φορά να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να σπείρουν το ρατσιστικό και ναζιστικό τους δηλητήριο, χωρίς επιτυχία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει και καλεί σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες συντονισμού σωματείων, συλλόγων, αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων, συλλογικοτήτων γειτονιάς για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και την απόφασή τους να οργανώσουν αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο και την ελληνική κυβέρνηση που τους οδηγούν στα χέρια εκμεταλλευτών και στο θάνατο. Ταυτόχρονα, απαιτεί από το κράτος να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής και ελεύθερη μετακίνηση.
 Απαιτούμε:
• Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ και κυβέρνηση. Όχι στην επιχειρήσεις αποτροπής και στις επαναπροωθήσεις. Όχι στη θωράκιση ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής.
• Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Ελεύθερη είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα. Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνου Ι και ΙΙ, της Frontex, του Ευρωστρατού και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Έκδοση ταξιωδιωτικών εγράφων για μετακίνηση στις χώρες που επιθυμούν
• Αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση, Νομική Αρωγή. Να αναλάβουν την βοήθεια και να στελεχωθούν οι κρατικές υπηρεσίες και όχι διαφορες τυχάρπαστες ΜΚΟ που σκοπό έχουν
 • Άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, νομιμοποίηση και δικαιώματα για όλους τους μετανάστες. Όχι στο διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.
• Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Ένταξη τους με αλληλεγγύη στη τοπική κοινωνία για όσο χρόνο χρειασθεί να μείνουν εδώ.
• Ελεύθερη πρόσβαση των αλληλέγγυων οργανώσεων και συλλογικοτήτων στους τόπους διαμονής των μεταναστών, για να ελέγχουν τις συνθήκες παραμονής. Οι πρόσφυγες είναι θύματα των ίδιων καταστάσεων και χειρότερων που επιβάλουν σε εμάς (τροίκες) ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ μνημόνια διαρκείας και μας οδηγούν στην φτώχεια εξαθλίωση και μετανάστευση της νεολαίας μας. Κοινή δράση των εργαζομένων και αλληλεγγύης στους μετανάστες. Αύξηση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και όχι εξαθλίωση παραπέρα, από τον κρατικό προϋπολογισμό υγεία για όλους Ελλήνες και μετανάστες. Στελέχωση των υπηρεσιών και των κρατικών δομών για όλους και όχι χρηματοδότηση των ΜΚΟ που σκοπό έχουν το κέρδος και λειτουργούν ανεξέλεγκτα.
• Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μετατρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων σε κόλαση πολέμου, πείνας και θανάτου. Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τις ξένες χώρες.
• Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο όλων των βάσεων, καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις.
Τέλος καλούμε τους δημοκρατικούς και αλληλέγγυους πολίτες της πόλης μας να συνδράμουν οργανωμένα σε αυτή την προσπάθεια μέσα από σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες χωρίς ξενοφοβία και ρατσιστικά αντανακλαστικά.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας