Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

Πρόσκληση, να προσέλθετε στην 11η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, που θα γίνει στις 23 Μαΐου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μ. στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Προσφυγικό ζήτημα στα Γρεβενά
    Ο Πρόεδρος σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο και η πρόσκληση γνωστοποιείται και την ημέρα της συνεδρίασης.
    Η Συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι,  ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό κ. Γεωργίος Κυρίτσης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων καταυλισμών σε Θέρμη, Ευκαρπία και Γρεβενά. Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι θα φτιαχτεί ένας πρότυπος χώρος φιλοξενίας, υψηλών προδιαγραφών, δυναμικότητας 1.300 έως 1.500 θέσεων στα Πατώματα Γρεβενών. Επιπλέον αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των προσφύγων από την Ειδομένη προς τις νέες αυτές δομές, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός εβδομάδας ή εβδομάδων και λιγότερο του ενός μηνός, όπου εκτιμά ότι θα είναι έτοιμες όλες οι εγκαταστάσεις για τη μεταφορά των προσφύγων.
    Πιστευουμε ότι για το προσφυγικό ζήτημα στα Γρεβενά, επιβάλετε η ενημέρωση όλης της κοινωνίας των Γρεβενών και των φορέων αυτής, προκειμένου να γίνει απεικόνιση της κατάστασης και του ζητήματος που αιφνιδιαστικά εισήλθε και να αντιμετωπιστεί από κοινού έτσι ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.   
    Ύστερα από τα ανωτέρω το θέμα της ημερήσιας διάταξης κρίνεται κατεπείγον και  συνεπώς χρειάζεται η σύγκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
 Πασχαγιαννίδης Αχιλλέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας