Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αξιότιμοι ,
Σε συνέχεια της μακράς σειράς εορτασμών της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου που κάθε χρόνο συνδιοργανώνουν η Ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, έχουμε την χαρά και τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος στις 12 Ιουνίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 09,30-12.30  με συντονισμό της «Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως» και  συνεργασία πολλών Συλλόγων της περιοχής μας (συνολικά συμμετέχουν 9 μεγάλοι Σύλλογοι), διοργανώνει τον επετειακό Πανηγυρικό Εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου με την παρουσίαση της ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ για πρώτη φορά μετά το 1973.
Η εκδήλωση αρχικά θα λάβει χώρα στον εσωτερικό χώρο έξω από τον Ιστορικό Ναό της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας όπου θα γίνει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Καθηγητή κ Αθανάσιο Καψάλη, Αν. Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας.


Θα ακολουθήσει η Αναπαράσταση της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ του 1827, που θα ξαναπαρουσιαστεί μετά από 43 χρόνια (από το 1973), από εθελοντές μη επαγγελματίες  Καλαβρυτινούς ηθοποιούς, προερχόμενους από 9 Καλαβρυτινούς Συλλόγους.

 mε την ολοκλήρωση της Αναπαράστασης θα γίνει παρουσίαση του Ηρωικού Καλαβρυτινού Τραγουδιού της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (1821).

 Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην εκδήλωση και να τιμήσετε με την παρουσία σας την σημαντική αυτή επέτειο.

Τέλος παρακαλούμε μέσα από τα κανάλια ενημέρωσης και πληροφόρησης σας σε φίλους και γνωστούς σας, να διαδώσετε το γεγονός συμβάλλοντας έτσι στην παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών.

Σας ευχαριστούμε και θα περιμένουμε με χαρά την παρουσία σας .

Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας