Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου: «Μέχρι το τέλος του χρόνου και με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, όπως καταγράφονται από το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος προσλήψεων σε προσφυγικές δομές της επικράτειας για 2.500 ανέργους».

Οι παραπάνω θέσεις θα στελεχωθούν από άτομα που θα εργαστούν σε Κέντρα Φιλοξενίας σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο, τη Λέσβο, το Σχιστό Αττικής, τα Διαβατά Θεσσαλονίκης αλλά και άλλες δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Άλλες 6.918 θέσεις θα προκηρυχθούν σε 17 δήμους: Πρόκειται για τους δήμους Περάματος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Αρταίων, Παύλου Μελά, Σαλαμίνος, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιού-Ευόσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορινθίων και Κερατσινίου-Δραπετσώνας).

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Να σημειωθεί ότι τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ξεκινούν από τους 17 δήμους με τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία, θα συνεχιστούν όμως σε περίπου ένα μήνα σε 34 δήμους (12.656 άνεργοι στους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας), επίσης θύλακες μακροχρόνιας ανεργίας και από το Σεπτέμβριο θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.

Επίσης, φορείς, όπως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) έχουν ήδη ξεκινήσει την έκδοση προκηρύξεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος «Κέντρα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο».

Ειδικότερα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ν.Π.Ι.Δ που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχοντας υπόψη την με αρ. 3915/192/15.04.2016 Απόφαση του ΔΣ «Έγκριση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή προτάσεων προς σύναψη Σύμβασης Έργου ιδιωτικού δικαίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας και ασυνόδευτων ανηλίκων», υπέβαλε ήδη πρόταση συνεργασίας για σύναψη σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου, προκειμένου να  προσληφθούν δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, φιλόλογοι, επόπτες, εργάτες μαγειρείου και διερμηνείς στα «Κέντρα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο».

Να σημειωθεί πως το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ΝΠΙΔ που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ν. 4115/2013), αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



ΠΗΓΗ: Alfa Vita 1) https://www.alfavita.gr/arthron/sholeia-se-12-kataylismoys-proslamvanontai-ekpaideytikoi-i-egkyklios-mesa-sto-kalokairi

2) https://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/pos-tha-ginoyn-oi-proslipseis-anapliroton-ekpaideytikon-sta-hot-spots



ΠΗΓΗ:   xenesglosses.eu   1) https://xenesglosses.eu/2016/07/dio-fasis-kalipsi-theseon-gia-tous-prosfiges-monimi-ethelontes-meta-anaplirotes/

2) https://xenesglosses.eu/2016/07/filologi-daskali-perissoteri-pou-tha-proslifthoun-gia-tous-prosfiges/









Τμήμα ΚΕΚ Easy Education



Κεντρικά γραφεία Βέροια Εληάς 1

1ος Όροφος

Υποκατάστημα Βέροια Καπετάν Άγρα 6

Ισόγειο

Τηλ:   2331070102

Τηλ2: 2331022004

Τηλ3: 2311110186

Url: www.easy-education.gr

E-mail: kek@easy-education.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας