Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο απόηχος του Περιφερειακού Συμβουλίου . του Κυρ. Ταταρίδη

    Η προσπάθεια να γίνει μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης απέτυχε στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητηθούν τα μεγάλα θέματα του Νομού και η ανυπαρξία τόσο στις δημόσιες επενδύσεις όσο και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία έχουν ΌΛΑ ΕΠΕΝΤΑΧΘΕΙ και δεν πρόκειται να ενταχθούν εκ’ νέου στο Νέο ΕΣΠΑ. Πετύχαμε , όμως, να γίνει άλλη συνεδρίαση και δεσμεύτηκε για αυτό ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου οπότε περιμένουμε τον ορισμό της κρίσιμης αυτής συνεδρίασης.

    Το θέμα όμως που κυριάρχησε στην συνεδρίαση ήταν η μετεγκατάσταση των αστυνομικών Υπηρεσιών στο ημιτελές κτίριο της Σχολής Αστυφυλάκων. Υπήρξε ομοφωνία να γίνει το έργο χωρίς να απειλείται η πιθανή μελλοντική επαναλειτουργία της Σχολής με την παλαιά ή με νέα μορφή κάτι που μας βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ.
    Έρχομαι έτσι να πάρω την σκυτάλη και να υπερθεματίσω για την κατασκευή του έργου αποπεράτωσης του μεγάλου ημιτελούς κτιρίου προκειμένου το ταχύτερο να μετεγκατασταθούν οι αστυνομικές μας Υπηρεσίες. Ως Αρχιτέκτων και γνώστης του αντικειμένου και με μια πρώτη προσέγγιση του κόστους του έργου και σε συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης με τον Πρόεδρο της ΑΝΚΟ καταλήξαμε πως ο προϋπολογισμός του θα αγγίξει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Θα προηγηθεί η μελέτη από την ΑΝΚΟ για την οποία ο κ. Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την δωρεάν εκπόνηση της και η έκδοση Άδειας Δόμησης Αναθεώρησης των αρχικών σχεδίων του υφιστάμενου κτιρίου. Έτσι, θα χρειαστούν α) ταχύτητα στην εκπόνηση της μελέτης, β) άμεσος και σύντομος πολεοδομικός έλεγχος για την Αναθεώρηση της Οικοδομικής Άδειας, γ) Χρηματοδότηση και προκήρυξη του έργου.
    Έτσι, φθάνω στο δια ταύτα και απευθύνομαι στον κ. Καρυπίδη και στον κ. Μπιάλα ότι ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ γιατί η Γρεβενιώτικη κοινωνία και οι αστυνομικοί περιμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση του έργου και επειδή φοβάμαι πραγματικά ότι στο ΤΕΛΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΈΡΓΟ και εύχομαι από καρδιάς να διαψευστώ, για αυτό θα είμαι στην πρώτη γραμμή και θα αντιμετωπίσω με τον όποιο πολιτικά σκληρό τρόπο τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον Βουλευτή αν αθετήσουν την υπόσχεσή τους.

Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας