Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Γράφει ο Σεβαστιάδης Τάσος

Το γραφτό αυτό γράφεται με αφορμή τη δήλωση ενός μεγάλου επιστήμονα  του φυσικού Στήβεν Χόκινγκ που εξαιτίας μιας αναπηρίας είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό καρότσι. Είπε λοιπόν ο Χόκινγκ τα εξής αυτονόητα: «ότι πρέπει οι πλουτοκράτες να σταματήσουν να αποθηκεύουν τον παρά και ότι πρέπει να ζήσουν και οι φτωχοί.»  Σωστά... Καλά έκανε και τα είπε ο επιστήμονας. Έκανε κάτι που ένοιωθε σαν ευθύνη του να το πει. Είναι στο αντικείμενό του. Θα ακουστεί η φωνή του σ' όλη την υφήλιο σκέφτηκε. Και βέβαια το αίτημά του το άκουσαν οι πλουτοκράτες. Μεταδόθηκε μέσα απ' τον ηλεκτρονικό τύπο σ' ένα λεπτό σ' όλες τις γωνιές του πλανήτη. Αλλά φοβάμαι ότι όσο ισχυρή και αν είναι...θα μείνει φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΗ…ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Σ ΕΝΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ Του Γιώργου Νούτσου

Οι έννοιες "παγκοσμιοποίηση" και "πολυπολιτισμική κοινωνία" βρίσκουν την απόλυτη έκφραση τους εδώ στην Ελλάδα. Τη χώρα της φιλοξενίας, της ανοχής και του πολιτισμού !!! Και θα αποτελέσουμε, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, υπόδειγμα πολυεθνικής "σούπας", όπου τα dna ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης, πρόκειται εδώ να βρουν στο χρόνο που θα ακολουθήσει εύφορο "έδαφος" για να φυτέψουν τον πολύ-πολύ-πολύ εθνικό καμβά τους, δημιουργώντας τους "Έλληνες" των επόμενων εκατονταετιών !!!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

28η πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ειδικά θέματα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Ε.Λ.Μ.Ε. Γρεβενών

Η   ΕΛΜΕ  Γρεβενών ανταποκρινόμενη στο αίτημα και την αγωνία πολλών  συναδέλφων για τις εξελίξεις σχετικά με ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα διοργανώνει  ημερίδα με Θέμα: Συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό.
Θα  συζητηθούν θέματα  που έχουν  να κάνουν με  την εξαγορά πλασματικών ετών, χρόνο συνταξιοδότησης, ποσό σύνταξης κ.ο.κ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  20 Δεκεμβρίου 2016 στις 18:00 μ.μ  στην αίθουσα του Διοικητηρίου ΄΄Πέτρος Σιούλης΄΄.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ… Του Γιώργου Νούτσου

Eίμαστε ταγμένοι στη Δύση. Τελεία και παύλα. Ό,τι και να μας κάνουν, όσα παιχνίδια και να μας παίξουν, όσο κι αν προτάξουν πρωτίστως το δικό τους συμφέρον, εμείς δεν χαμπαριάζουμε. Αυτό θα πει «αλληλεγγύη και προσήλωση σε αρχές και αξίες διαχρονικά απαρασάλευτες» !!!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ 10:30πμ

Όλες και όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ 10:30πμ
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!
Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πρόσκληση

27η  τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  Γρεβενών,  θα γίνει στις  5 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δελτίο Τύπου Πληρωμών Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Γρεβενών ανακοινώνεται ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής της δράσης 1.2. «Βιολογική Κτηνοτροφία»  έτους 2013 με ποσό οικονομικής ενίσχυσης ύψους 644.155,78€ και έχουν αναρτηθεί στην Π.Ε. Γρεβενών.
Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στην ΔΑΟΚ Γρεβενών εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πρώτης ανάρτησης.