Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Στη πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε απο του ναζί δε χωράν οι νοσταγλοί τους

Και ενώ η δίκη της χρυσής αυγής συνεχίζεται για τους υπόδικους βουλευτές έχοντας φτάσει στη 237η ημέρα διεξαγωγής της , ο Γ. Λαγός , (υπεύθυνος για την εντολή δολοφονίας του Παύλου Φύσσα όπως τεκμηριώθηκε στο δικαστήριο απο τις κλήσεις από και προς τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας), έρχεται με τιμές από τους ντόπιους φασίστες της πόλης των Γρεβενών για μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία, θέλωντας να τονώσει το πεσμένο ηθικό της τοπικής και συνάμα εξαφανισμένης οργάνωσης Γρεβενών. Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες στην κατάθεση στεφάνου και την αναβολή της ετήσιας εκδήλωσης (που για όσους δε ξεχνούν δεν είχε καν ανακοινώσει το μέρος και το κάναν συνωμοτικά όπως η ίδια τους η φύση ορίζει) , έρχονται μετά απο έναν χρόνο να παρουσιάσουν ενα πρωτοκλασσάτο στέλεχος της χ.α. για να αποκτήσουν νόημα και λόγο ύπαρξης σε μια πόλη με έντονα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά στοιχεία.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία, το «μακεδονικό ζήτημα» ως αυταπάτη και κακόγουστη επανάληψη των όσων συνέβησαν μετά το 1991, και η πρόσφατη κράτηση των δύο Ελλήνων φαντάρων σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Τουρκία ,έρχονται να χρυσώσουν το χάπι για όλους αυτούς που ονειρεύονται τανκς στους δρόμους, κλειστά σύνορα και σβάστιγκες να κυματίζουν,  σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε κρίση αξιών.
Το διακύβευμα που τίθεται στη σημερινή εποχή δεν έχει να κάνει με το έθνος αλλά με το κεφάλαιο. Ιστορικά και έως σήμερα σε χώρες με υψηλά ποσοστά ανεργείας και ανέχειας ανθίζει το κτήνος του φασισμού, αυτό είναι και το πάτημα που χρησιμοποιεί η χρυσή αυγή για να σπείρει το ρατσιστικό της δηλητήριο και να ανακαλέσει μνήμες του ’40 και της επταετίας  αδιαφορώντας πλήρως για το πόσο υπέφερε ο λαός σ αυτές τις μαύρες σελίδες της ιστορίας.
Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου στους εχθρούς της ανθρωπότητας.
Έξω απο λογικές μισσαλοδοξίας και ολοκληρωτισμού, προτάσσουμε τα αντιφασιστικά μας συναισθήματα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους Κούρδους του Αφρίν, τους πρόσφυγες – θύματα ενός καταστροφικού πολέμου, το κίνημα του Black Lives Matters στην Αμερική και αντιστεκόμαστε σε κάθε λογική που σε θέλει δούλο του κεφαλαίου και των αφεντικών.
Ως Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση καλούμε το λαό και τη νεολαία σε συγκέντρωση πορεία ενάντια στην παρουσία της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης στη πόλη μας και απαιτούμε από την Τ.Α. να καταδικάσει τις συγκεντρώσεις φασισμου και μισσαλοδοξίας στα Γρεβενά.
Προσυγκέντρωση 31/03 18:00 ώρα Πλατεία Ελευθερίας (Ρολόι) – Πορεία 20:00
ΟΣΟ ΣΕ ΠΟΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ , ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΤΗ ΖΩΗ   
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
Αντιφασιστική  – Αντιρατσιστική Κινηση Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας