Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

<< Λίγο αργά για Κεντροαριστερά >> Του Λιοσάτου Δ. Θωμά

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 , ο ελληνικός λαός έδωσε ένα σαφές μήνυμα στο πολιτικό σύστημα , βάζοντας 8 κόμματα στη Βουλή . Ζήτησε μία πολυκομματική συγκυβέρνηση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου , με βάση και άξονα το ΣΥΡΙΖΑ .
Όπως πάντα όμως δεν εισακούστηκε από κανένα . Ούτε από τα μικρά κόμματα που δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν τη δεδομένη φθορά της εξουσίας μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες , πιστεύοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα πέσει εντός του έτους . Άλλα και ο ΣΥΡΙΖΑ δε φάνηκε να ψάχνεται και πολύ για περισσότερα κόμματα , αφού του έφτανε η συνεργασία των ΑΝΕΛ . Ένα σχήμα οξύμωρο εξαρχής που δεν είναι καθόλου περίεργο ότι διαλύθηκε , άλλα πώς άντεξε ως εδώ .

Και μπροστά στα καινούργια ζόρια , φτάσαμε πάλι στη καραμέλα της Κεντροαριστεράς . Που τη πιπιλάνε όλοι εδώ και 10 περίπου χρόνια . Από τότε δηλαδή που άρχισε να αποδυναμώνεται το ΠΑΣΟΚ , αφήνοντας κενό ένα τεράστιο χώρο .
Αυτή τη Κεντροαριστερά , πολλοί την ανέφεραν τόσα χρόνια άλλα ποτέ δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια σύνθεσης τέτοιου χώρου . Η κίνηση Λυκούδη πριν λίγα χρόνια , είχε μια καλή δυναμική , σε ένα καίριο χρονικό σημείο , άλλα δεν ευόδωσε .
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πρός το ΚΚΕ για κοινά ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές του 2014 , ήταν μια γενναία προσπάθεια , άλλα δε βρήκε ανταπόκριση κι έμεινε ως άλλη μια χαμένη ευκαιρία .
Κατά τα άλλα , απλά γίνονται συνεχώς νύξεις και όλοι αναφέρονται στην Κεντροαριστερά σαν κάτι υπαρκτό , άλλα προς το παρόν δεν είναι  . Και πως να γίνει , όταν όλοι κοιτάνε πάνω απ’όλα τις καρέκλες τους  . Για να δημιουργηθεί ένας καινούργιος χώρος – φορέας , πρέπει πρώτα να διαλυθούν οι προηγούμενοι . Εδώ όμως όλοι θέλουν να κρατήσουν τα κόμματα τους και να έρθουν οι υπόλοιποι να ενσωματωθούν . Ε πώς θα γίνει ρε παιδιά ...
Και το λαό που έβαλε στη βουλή 5 κόμματα (και παραλίγο να βάλει και έκτο )  με κεντροαριστερή καταβολή ή έστω ατζέντα , προφανώς θέλωντας κάτι να πεί , δεν τον ακούει πάλι κανείς .
Μέχρι να ζήσουμε άλλη μία σκληρή Κεντροδεξιά κυβέρνηση ( που δεν την αντέχει πάλι ο τόπος ) και τότε να δούμε ποιοός θα βγάλει τα κάστανα απ’τη φωτιά .
                            Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις