Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΑμεΑ - μειωμένο εισιτήριο (πάσο)

Η Διεύθυνση Δημόσιας  Υγείας  και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας, ανακοινώνει, ότι: Τα άτομα με αναπηρίες που είναι κάτοχοι Δελτίου Μετακίνησης ΑμεΑ  για μειωμένο εισιτήριο (πάσο),σύμφωνα με την Δ12α/ΓΠοικ.30754/822 /5-7-2019 διευκρινιστική  εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  για την  ανανέωση   αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ, ημερομηνία έναρξης ορίζεται η  15η-7-2019  και λήξης η 31η -10- 2019. Η ανανέωση  και η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα γίνεται στα γραφεία της Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας  και Κοινωνικής Μέριμνας, στο  Διοικητήριο  ,<<Κ. Ταλιαδούρη>> στον 2ο όροφο στο γραφείο 415, ή στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. και μαζί τους θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του.

 2.Γνωμάτευση  της Υγειονομικής Επιτροπής εφόσον η  προηγούμενη έχει λήξει, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας ( τουλάχιστον 67% και άνω).
 3.Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες  Πρόνοιας των Δήμων  ή από τον ΟΠΕΚΑ από τις Περιφερειακές  Ενότητες να προσκομίσουν βεβαίωση  χορήγησης επιδόματος όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο. 
4. Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον και άνω.
 5.Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
6.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής.
 7.Το Δελτίο Μετακίνησης ΑμεΑ.(Όταν πρόκειται για νέα έκδοση κάρτας)
8..Δύο φωτογραφίες.
9. Βιβλιάριο υγείας.
10.Εκκαθαριστικό Σημείωμα 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας