Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

«ΟΙ ΑΛΩΒΗΤΟΙ».

Την πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών, το Βιβλιοπωλείο ''Το ασυναγώνιστον'' και τις εκδόσεις ''Τόπος'', σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Τσιράκη «ΟΙ ΑΛΩΒΗΤΟΙ».
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται με μια από τις πιο κρίσιμες και καθοριστικές περιόδους της νεότερης ιστορίας μας, που ξεκινάει από τις αρχές του εμφυλίου έως την εξέγερση του Πολυτεχνείου.Μια εποχή εξαιρετικά δραματική και σκληρή, ως συνέπεια της σφοδρότητας των κοινωνικών ανακατατάξεων και των συγκρούσεων, αλλά και της αβεβαιότητας των όρων ύπαρξης των ανθρώπων. Μια εποχή στην οποία δοκιμαζόταν καθημερινά το ψυχικό τους σθένος, το ηθικό ανάστημα, οι αξίες και τα ιδανικά τους.Την περίοδο αυτή η χώρα βρέθηκε στο προσκήνιο των μεγάλων διεθνών κοινωνικών συγκρούσεων που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, με τον λαό πρωταγωνιστή στα πιο προωθημένα, στη νεότερη ιστορία, και αποφασιστικά εγχειρήματα κοινωνικής χειραφέτησης.

Το έργο αφουγκράζεται γλαφυρά εκείνη τη περίοδο, που σημάδεψε δύο γενιές αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, με ένα εξαιρετικά επίκαιρο τρόπο, δίνοντας τον τόνο των εξελίξεων στο σήμερα. Άλλοτε αρνητικά, αναδεικνύοντας τις τάσεις υποταγής και άλλοτε θετικά, πιάνοντας το νήμα της ιστορίας στις αναγκαίες εξεγέρσεις του σήμερα.
«Οι αλώβητοι» είναι ένα έργο που αξίζει να μελετηθεί πολύ και βαθιά για όλα όσα καταθέτει, για εκείνα που δηλώνει κι εκείνα που υπαινίσσεται. Κυρίως από όσους παρά τις «λαβωματιές» ή –μάλλον- λόγω αυτών, εξακολουθούν, στο ρου της ιστορίας, να αντιστέκονται και να επιμένουν σε μια άλλη τροπή, σε μια άλλη στροφή της κοινωνίας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΤΣΙΑΛΤΑ

*Ευχαριστούμε τον φιλόξενο χώρο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών που παραχωρεί για τη βιβλιοπαρουσίαση τον νέο χώρο του που μεταφέρθηκε στη Πάροδο Καραισκάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας