Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

2η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

   Εισηγητής: Γεώργιος Δασταμάνης Δήμαρχος Γρεβενών
Θέμα  1ο
Φυσικό Αέριο
Θέμα  2ο
Συζήτηση για το Μεταναστευτικό και την ενδεχόμενη εγκατάσταση νέων δομών στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Γρεβενών



Η Πρόεδρος σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο και η πρόσκληση γνωστοποιείται και την ημέρα της συνεδρίασης.
Για το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Ο διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, παρουσίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου σε 39 πόλεις, τον αναλυτικό προγραμματισμό για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα χωρίζεται σε δύο  φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει 18 πόλεις στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας και η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τη Δυτική Μακεδονία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα Γρεβενά, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Για τις πόλεις που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης έχουν γίνει οι προμελέτες και οι διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν το 2021, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ήδη έχει πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη, κατά την οποία εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της ΔΕΔΑ  για το δίκτυο φυσικού αερίου και για το γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό της την Δυτική Μακεδονία για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου στην πρώτη φάση καθώς υπάρχει κίνδυνος απώλειας χρηματοδοτήσεων και καθυστέρησης του έργου.
Για το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει τη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων με βασική παράμετρο για την τελική απόφαση, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου. Για την εγκατάσταση των νέων δομών “Ελεγχόμενης Φιλοξενίας” γίνεται λόγος για περιοχές στην Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και τρεις στην Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα και Κοζάνη).
Ο Δήμος Γρεβενών ήδη έχει υπερκαλύψει τον αριθμό προσφύγων – μεταναστών αναλογικά με τον πληθυσμό του, ξεπερνώντας κατά πολύ τον “Κανόνα” του 1%.

Πιστεύουμε ότι τόσο για το φυσικό αέριο όσο και για το προσφυγικό ζήτημα στα Γρεβενά, επιβάλλεται η αναλυτική και πλήρης ενημέρωση όλης της κοινωνίας των Γρεβενών και των φορέων αυτής, προκειμένου να γίνει αποτύπωση της κατάστασης και των θεμάτων και να αντιμετωπιστούν αυτά από κοινού έτσι ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Ύστερα από τα ανωτέρω τα ως άνω θέματα ημερήσιας διάταξης κρίνονται κατεπείγοντα και  συνεπώς χρειάζεται η σύγκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση προσκαλείται ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών κ. Γρηγόριος Φαρμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας