Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα, που η κυβέρνηση βάζει το λαό σε δεύτερο lockdown, δεν βάζει σε lockdown τις επιδιώξεις της και εξαπολύει τη νέα της επίθεση. 

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν  αξιοποίησε όλο το χρόνο που είχε από το προηγούμενο lockdown για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του covid-19, αλλά προκαλεί με την αναλγησία της απέναντι στον λαό.

Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας παραμένει τραγική. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του. Την ώρα  που τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι  και οι θάνατοι αυξάνονται δραματικά, το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης και το νέο σλόγκαν «όλη η Ελλάδα είμαστε μια Υγειονομική Περιφέρεια, που ο ένας βοηθάει τον άλλον», με τις μετακινήσεις προσωπικού από τη μια Περιφέρεια της χώρας στην άλλη, δεν λύνουν το σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε και όξυνε η πανδημία λόγω της υποστελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 

Η κυβέρνηση, αντί να κρύβεται πίσω από την αυτοθυσία υγειονομικών που μετακινούνται εθελοντικά για να πάνε στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα πρέπει να αφήσει την πολιτική προσωρινών μπαλωμάτων και να προχωρήσει άμεσα στην μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και στην πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, καθώς και στην πραγματική επίταξη των Ιδιωτικών Δομών  Υγείας, με την ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών από το κράτος με σίγουρα κέρδη για τους κλινικάρχες.

Και η κατάσταση στο  Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών συνεχίζει να είναι τραγική. Η αυτοθυσία που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους νοσούντες , δεν φτάνει, αφού οι ελλείψεις σε υγειονομικό και κυρίως ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιες, ενώ σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και με τους νοσούντες άλλων ασθενειών, χρόνιων και μη,  μιας και στην ουσία το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας ασθένειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο Νοσοκομείο και στην άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. 

 Την ίδια στιγμή που η πανδημία σαρώνει συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης σε εργασιακά συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Για να προλάβουν και να τσακίσουν οποιαδήποτε αντίδραση των εργαζόμενων , ετοιμάζουν νόμο που μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο». Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ μπαίνουν υπό διωγμό. Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας», καταργούν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι να μιλήσουμε. Να μην ανεχτούμε άλλο να φιμώνεται η φωνή μας. Να βάλουμε στοπ στη λογική ότι φταίνε οι εργαζόμενοι και ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.


Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά  στην 24ωρη Γενική  Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε  η ΑΔΕΔΥ και 

να απαιτήσουμε:

Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Άμεση κάλυψη των κενών όλου του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών με  μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης. Άμεση στελέχωση του  Κέντρου Υγείας Δεσκάτης με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.  

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας