Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Καταγγελία και ευχές .. του Κυριάκου Ταταρίδη

     Βγήκε αυτές τις μέρες η απόφαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για να βραβεύσει τον καλύτερο Έλληνα αθλητή του 2021.

    Προς γενική έκπληξη οι συγκεκριμένοι κύριοι ανέδειξαν ως καλύτερο Έλληνα αθλητή τον Γιάννη Αντετοκούμπο, παίχτη των Μιλγουόκι του Πρωταθλήματος μπάσκετ Ν.Β.Α..

    Δεν θέλω να υποτιμήσω τις ικανότητες και την αξία του Γιάννη στο μπάσκετ, αλλά το Πρωτάθλημα του Ν.Β.Α. είναι ομαδικό άθλημα που κέρδισε με την πληθωρική του συμμετοχή του η ομάδα του Γιάννη και δεν είναι αποκλειστική του επιτυχία.

    Γνωρίζετε κύριοι του ΠΣΑΤ ότι πρόσφατα η Βαλκανική Αθλητική Ομοσπονδία ανέδειξε τoν Μίλτο Τεντόγλου πρώτο Βαλκάνιο αθλητή;

    Γνωρίζετε κύριου του ΠΣΑΤ ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου κατέταξε τον Μίλτο Τεντόγλου στους 10 καλύτερους αθλητές σε όλη την υφήλιο;

    Έχετε ενημερωθεί κύριοι του ΠΣΑΤ ότι στην χρονιά που διανύουμε ο Μίλτος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης τόσο στον κλειστό στίβο όσο και Χρυσός Ολυμπιονίκης;

    Έχετε συνειδητοποιήσει κύριοι του ΠΣΑΤ πως ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου δύο φορές φέτος.

    Είναι δυνατόν κύριοι του ΠΣΑΤ να συγκριθούν δύο αθλητές που ο ένας είναι πρωταθλητής σε Πρωτάθλημα των Η.Π.Α., ενώ ο άλλος στέφτηκε Πρωταθλητής κόσμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τιμώντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου την πατρίδα του;

    Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο κύριοι του ΠΣΑΤ πανηγύρισε το Μιλγουόκι, ενώ εμείς και όλη η Ελλάδα πανηγυρίσαμε για τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη.

   Υποθέτω πως ο Μίλτος ένα ταπεινό και λαϊκό παιδί δεν έπαιζε στα σχέδια των δημοσιογραφίσκων της αθλητικής υποκουλτούρας της Αθήνας για να φθάσουν σε αυτήν την κατάπτυστη απόφασή τους, που προσέβαλλε πρώτα και πάνω από όλα τον ελληνικό λαό που ένιωσε ρίγη συγκίνησης και περηφάνια στο άκουσμα του εθνικού μας ύμνους στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η απόφαση αυτή υποτιμά βάναυσα τους ίδιους τους αθλητικογράφους που δεν πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει την σημασία του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου και μάλιστα στον Στίβο.

    Αγαπητοί μου συμπατριώτες εύχομαι κατάβαθα της ψυχής μου υγεία, ευτυχία και ειρήνη σε όλες τις γρεβενιώτικες οικογένειες και σε κάθε Γρεβενιώτισα και Γρεβενιώτη μια χρονιά που θα μας φέρει κοντά στους προσωπικούς μας στόχους και φυσικά να ελπίζουμε πως το 2022 θα έλθει το τέλος της επιδημίας.

Με αγάπη και τιμή

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Γρεβενών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας