Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΩΡΕΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ στη βιβλιοθήκη Γρεβενών


Την Τετάρτη 21/9/2022 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στη βιβλιοθήκη μας τον χημικό Νίκο Γρηγοριάδη με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και των Γρεβενών, που ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Νίκος Γρηγοριάδης έχει μεταπτυχιακό στη Μεθοδολογία της Ασύμμετρης Κατάλυσης και επί τρία συναπτά έτη δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μας προσφέρει δωρεάν ένα αστρονομικό τηλεσκόπιο πλήρως συναρμολογημένο. Την εξαιρετική αυτή δωρεά την αποδεχτήκαμε με πολύ ενθουσιασμό και παρακολουθήσαμε από τον ίδιο τις οδηγίες χρήσης του.

Η βιβλιοθήκη εμπλούτισε το υλικό της με ένα χρήσιμο οπτικό όργανο που αποδέκτες του θα είναι μικροί και μεγάλοι και θα τους βοηθήσει να χτίσουν το ενδιαφέρον τους για την αστρονομία και να έχουν τη μοναδική εμπειρία  της παρατήρησης του υπέροχου έναστρου ουρανού.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον Νίκο Γρηγοριάδη, αυτό τον νέο επιστήμονα που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό με τις γνώσεις και την εργασία του,για την γενναιόδωρη και πολύτιμη προσφορά ενός τόσο χρήσιμου εργαλείου που θα αξιοποιηθεί τόσο στις εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνονται από τη βιβλιοθήκη όσο και στις βραδιές που θα ακολουθήσουν κάτω από τα αστέρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας