Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ... Ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Νταγκούμα


Ο χειμώνας επισκέπτεται πάντα νωρίς την περιοχή μας. Ο φετινός όμως χειμώνας δυστυχώς δεν  μοιάζει με κανέναν προηγούμενο μιας και ο ερχομός του γεμίζει όλους τους Γρεβενιώτες με ανασφάλεια για το πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες για όλα τα βασικά αγαθά.

Το χειρότερο όλων είναι ότι μας βρίσκει σαν περιοχή ολοκληρωτικά απροετοίμαστους. Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης. Είναι λυπηρό να βλέπεις όλους τους θεσμικούς φορείς κρατικούς και μη, να αναλώνονται την τελευταία δεκαετία σε απλές διαπιστώσεις και προσωπικές στρατηγικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.

Φίλοι Γρεβενιώτες είμαστε κυριολεκτικά στο παραπέντε. Ανοχύρωτοι σε όλα τα επίπεδα, αποδιοργανωμένοι σε όλους τους οικονομικούς τομείς. Λες και τα χρόνια προβλήματα της περιοχής, θα λυθούν από μόνα τους ή ότι οι αντιπαραθέσεις μπορούν να δώσουν συνθέσεις και απαντήσεις.

Αυτά που λείπουν από την περιοχή μας δεν είναι οι δεκάρικοι πανηγυρικοί λόγοι και τα ευχολόγια. Λείπουν τα πρόσωπα και οι φορείς που θα πουν επιτέλους «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ», που θα προτείνουν προγράμματα διεξόδου και δεν θα κάνουν απλές διαπιστώσεις. 

Αυτό που λείπει είναι με συναίσθημα ευθύνης να κάτσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι, χωρίς αντιπαραθέσεις-προσωπικές ή πολιτικές- και με συγκεκριμένα μέτρα να δώσουμε διέξοδο στα αδιέξοδά μας, να χαράξουμε πολιτικές εξόδου από την κρίση. Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες μας  σαν περιοχή και ιεραρχώντας τις ανάγκες μας.

Πέρασαν 10 χρόνια στασιμότητας και οπισθοχώρησης. Η περιοχή μας επιβαρύνθηκε δυσανάλογα σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, περιβαλλοντολογικό, μεταναστευτικό) χωρίς να λάβει κανένα αντισταθμιστικό όφελος, χωρίς να ζητήσουν οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες τίποτε από την κεντρική εξουσία, χωρίς να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ας προσέλθουμε λοιπόν όλοι με ειλικρινή διάθεση και προτάσεις για να βγούμε απ’ αυτό το τέλμα που όλοι ανεξαιρέτως οι υπεύθυνοι των τελευταίων χρόνων μας έριξαν. Ας σταθούμε έστω για μια φορά ενωμένοι για τα Γρεβενά, την πόλη που μας ενώνει. Ας βρεθούν φωνές που θα πουν επιτέλους αναλαμβάνω την ευθύνη.

Ίσως να μην έχουμε άλλη ευκαιρία.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΗΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας