Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ - ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ !!

Όλοι και όλες  την Κυριακή 5/3 στις 18.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας (Ρολόι) στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών Γρεβενών

Θλίψη και οργή μας προκαλεί το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη και δεν ήταν αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής. Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ  εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που έχουν αφήσει τα πάντα στο έλεός τους, ακόμα και τις μετακινήσεις. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών της  χώρας μας.

Αποκαλυπτικές είναι οι καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών που προειδοποιούσαν ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, ότι αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους, που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα "ατυχήματα" που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο "δυστύχημα".

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δε θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δε θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ  , καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου Τομέα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών Γρεβενών, την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 6.00 μ.μ, . στην Πλατεία Ελευθερίας (Ρολόι) για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη.

Είναι ώρα φωνής!

Να γίνουμε η φωνή των νεκρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας