Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Θα διώκονται ποινικά ιδιοκτήτες ακινήτων με παράνομους μετανάστες

Την ποινική δίωξη ιδιοκτητών ακινήτων στα οποία διαμένουν παράνομοι μετανάστες, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε νέες του δηλώσεις για το ζήτημα των λαθρομεταναστών.

«Η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες, σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί ότι τα διαμερίσματα στα οποία υπάρχουν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο Radio 9.

Πρέπει να ανακαταλάβουμε το δημόσιο χώρο και να μην υποταχθούμε σε αυτούς που θέλουν τους πολίτες υποταγμένους στο φόβο, διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Όπως εξάλλου είπε, μέχρι το τέλος Μαΐου, τις πύλες του πρώτου κέντρου κλειστής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα θα περάσουν χίλιοι παράνομοι μετανάστες, ενώ τον Ιούνιο θα λειτουργήσει και δεύτερο κέντρο κράτησης στην Αττική.

Εν τω μεταξύ, «ναι» στο κέντρο μεταναστών -σε αντίθεση με άλλους δήμους και περιοχές όπου είναι έντονη η αντίδραση κατοίκων και τοπικών αρχών- λέει η Δεσκάτη Γρεβενών.

Σε δηλώσεις του στον Bήμα FM, ο δήμαρχος Δεσκάτης, Νίκος Μίγκος, αφού σημείωσε πως η ίδρυση κέντρου κράτησης στην περιοχή ήταν αίτημα του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα» και εκτίμησε πως εφόσον κατασκευαστεί με τις σωστές προδιαγραφές, θα είναι ένα έργο που θα αποφέρει οικονομικά οφέλη για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας