Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΔΕΔΥ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και παλεύουμε ενάντια  στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζουμε ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών τον αγώνα  να μην υπάρξει συγκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την ακρίβεια να καλπάζει και το τσακισμένο εισόδημά μας  να μη  φτάνει να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα για 11 χρόνια  ( 11χρόνια Χ 2 μισθοί = 22 μισθοί), επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής (1,5 € αύξηση την ημέρα) κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας (market pass, καλάθι νοικοκυριού), αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση.

Την ίδια στιγμή δημόσιες υπηρεσίες αιμορραγούν.  

Στην υγεία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κυβέρνηση «νομιμοποιεί το φακελάκι» με τα απογευματινά χειρουργεία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται μαζικά όταν πλήθος εργαζομένων στα νοσοκομεία βρίσκονται με εργασιακή σχέση προγραμμάτων ΔΥΠΑ, τα φάρμακα έχουν γίνει πανάκριβα.

Στην παιδεία μεγαλώνει η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του λυκείου. 

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας (ΟΤΑ, Περιφέρειες, Καταστήματα Φύλαξης, Οικονομικές Υπηρεσίες)    συνεχώς οξύνεται κι έχει ξεπεράσει το 50% των οργανικών θέσεων, αφού οι προσλήψεις που γίνονται είναι ελάχιστες. Η εντατικοποίηση οξύνεται και τα λεγόμενα «παράλληλα καθήκοντα» πολλαπλασιάζονται.

Στις 28/2, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους! Όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστροφή του κλεμμένου Μ.Κ. του 2016-2017.

Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, κ.ά.

Στελέχωση άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι Δημόσιοι Φορείς (υγεία, παιδεία, ΟΤΑ, Περιφέρειες, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλισης). Να αναβαθμιστούν όλες οι κοινωνικές υποδομές.


EINAI ΩPA NA ΔEIΞOYME TH ΔYNAMH MAΣ.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΠΜ 

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας