Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Δήλωση υποψηφίοτητας με τη ΝΔ του Τιμολέων Κοψαχείλη

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η χρονική περίοδο που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα μία από τις δυσκολότερες και τις πλέον κρίσιμες για τη νεότερη ιστορία της πατρίδας και του τόπου μας. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι  καθοριστικές για το μέλλον της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα για το «αύριο» της νεολαίας.
Είδαμε και ζήσαμε μία πορεία παραλόγου τα τελευταία 2 χρόνια, που οδήγησε την Ελλάδα ένα βήμα από την ολοκληρωτική καταστροφή. Οι κυβερνώντες, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, ηθελημένα είτε αθέλητα, μας οδήγησαν στο Δ.Ν.Τ και στο δρόμο μίας, δίχως τέλους ύφεσης, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες λουκέτα, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, την εκτόξευση της ανεργίας και την αύξηση της μετανάστευσης στα επίπεδα της δεκαετίας του 60’.  Μέσα σε δύο χρόνια, η αβεβαιότητα  ψαλίδισε τα φτερά των νέων μας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πολιτική της άνευ όρων παράδοσης στην τρόικα και με τα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού, χτύπησε τους πάντες. Όλοι οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες, οι αγρότες αλλά και οι  συνταξιούχοι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά και την αγοραστική τους δύναμη να καταρρέει.
Από τις αρχές του 2010, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τα εξαπτέρυγά της και τα περισσότερα ΜΜΕ με απειλές και εκβιασμούς, παρουσίαζαν τη λύση του μνημονίου (της ατέρμονης ύφεσης) ως τη μόνη λύση , ως  έναν μονόδρομο που οδηγεί στην σωτηρία. Τελικά αποδείχτηκε ότι, όντως ήταν  μονόδρομος, που οδήγησε όμως κατευθείαν την οικονομία στη μεγαλύτερη ύφεση (από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο), τους πολίτες στην ανέχεια και την Πατρίδα μας στη διεθνή απαξίωση και έναν ολόκληρο λαό στην ταπείνωση.
Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου,  ο Παπακωνσταντίνου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τα βαρέλια που βρήκαν πάτο αλλά τελικά δεν είχαν, με τα χαράτσια που δεν θα επιβληθούν και τελικά τα πληρώνουμε όλοι, με πολλά λόγια, και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα,  όχι μόνο βούλιαξαν την οικονομία αλλά πλέον μιλάμε για σοβαρή κρίση θεσμών και αξιών. 
Την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τις εγκληματικές επιλογές της και τα  μέτρα ύφεσης, τα στήριξαν οι περισσότεροι βουλευτές της και πολλά στελέχη του κόμματος. Επίσης έτυχαν της στήριξης άλλων κομμάτων, ΜΜΕ και πολλών δημοσιογράφων.
Την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και τα μέτρα ύφεσης το στήριζαν οι περισσότεροι βουλευτές της.
Οι ίδιοι εδώ και μήνες, προσπαθούν να αποδείξουν ότι όλες οι πολιτικές και όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Δίνουν αγώνα επιδιώκοντας να ξεχάσουμε  τις θέσεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή διέβλεψε, τα αρνητικά αποτελέσματα και τις επιπτώσεις του μνημονίου. Η Ν.Δ δεν ψήφισε το μνημόνιο και ο αρχηγός της προειδοποίησε την κυβέρνηση, το λαό αλλά και τους εταίρους μας για την ύφεση που έρχεται. Όσα είπε, είτε λοιδορήθηκαν είτε αγνοήθηκαν. Ο Αντώνης Σαμαράς επαληθεύτηκε και σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι είχε δίκαιο, όλοι εντός και εκτός Ελλάδος παραδέχονται ότι το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η  ανάπτυξη. 
Φίλες και φίλοι
Πολλά είναι αυτά που μας πλήγωσαν και μας απογοήτευσαν, ήρθε η ώρα όλοι μαζί να τα ανατρέψουμε. Οι πρακτικές, οι τακτικές αλλά και οι νοοτροπίες που συνόδευαν τον πολιτικό βίο όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να εξαφανιστούν, να εκλείψουν για πάντα.
Όλοι αυτοί που απαξίωσαν τα ιδανικά του λαού μας και στη συνέχεια τα αντικατέστησαν με τα όνειρα του εύκολου πλουτισμού, του κρατισμού και του παρασιτισμού εις βάρος της ίδιας της χώρας μας,  όσοι ενοχοποίησαν έννοιες όπως πατρίδα και πατριώτης, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν και να απομονωθούν.  Και όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο, ήρθε η ώρα να τιμωρηθούν.
Τα Γρεβενά μας, δεν ξέφυγαν από τον κατήφορο της καταστροφικής πολιτικής, επιχειρήσεις βάλανε λουκέτο, η ανεργία αυξήθηκε, οι αγρότες μας είδαν το κόστος παραγωγής να μεγαλώνει  και τα έσοδα τους να συρρικνώνονται , πολλά νοικοκυριά κατέρρευσαν και συνάνθρωποί μας βρέθηκαν στην απόγνωση.
Πρέπει μαζί να τα αλλάξουμε όλα.  Ήρθε η ώρα να αλλάξουν όλα για να πάμε μπροστά, ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση μάχης. Έχουμε μπροστά μας δύο μέτωπα, το ένα απέναντι σε όσους μας οδήγησαν στα βράχια και σε αυτούς που στήριξαν τις επιλογές τους και το άλλο απέναντι σε όλους εκείνους που σήμερα διασπείρουν την απελπισία και τη σύγχυση για να κερδοσκοπήσουν εκλογικά, που δεν διστάζουν να οδηγήσουν τη χώρα μας στη διεθνή απομόνωση αμφισβητώντας την ευρωπαϊκή της πορεία.
Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε τη σταθερότητα και να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας οδηγεί στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Οι άλλοι παράδρομοι οδηγούν στο πουθενά και είναι δίχως επιστροφή.
Η Νέα Δημοκρατία, διαθέτει ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση γι’ αυτό είναι η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη που δίνει σιγουριά προοπτική, και χαράζει το δρόμο της ελπίδας.
Χαράζει το δρόμο της ελπίδας, λέγοντας την αλήθεια και κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια. Μπροστά μας έχουμε δύσκολους και μεγάλους αγώνες, που απαιτούν την ενεργοποίηση όλων των υγειών δυνάμεων. Οι Έλληνες που ανησυχούν για το μέλλον του τόπου και των παιδιών τους, όσοι σέβονται τη μεγάλη ιστορία της πατρίδας και αναγνωρίζουν τις αδυναμίες μας, όλοι όσοι μπορούν να προτάξουν το εμείς έναντι του εγώ και όλοι οι νοικοκυραίοι που μοχθούν καθημερινά, πρέπει να συστρατευτούν για να πάμε τον τόπο μπροστά, για να μπορέσει η Ελλάδα να τα καταφέρει. 
Σήμερα η Ν.Δ και ο Πρόεδρος του κόμματος  Αντώνης Σαμαράς  με τίμησαν με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ  του Νομού Γρεβενών.  Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά, σήμερα διεκδικώ τη μεγάλη τιμή, να μπορώ να σας εκπροσωπήσω ως βουλευτής του νομού Γρεβενών. Με γνωρίζεται και σας γνωρίζω, όλοι μου η ζωή είναι συνδεδεμένη με τα Γρεβενά. Το γεγονός αυτό μεγεθύνει το χρέος που αισθάνομαι για να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου, για να σταθώ στο πλευρό σας όποτε με χρειαστείτε και για να προσφέρω στον τόπο μας, με όλες μου τις δυνάμεις. Μαζί μπορούμε, είμαι βέβαιος ότι, μαζί στην πρώτη γραμμή μπορούμε να δώσουμε τους αγώνες για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Μαζί στην πρώτη γραμμή για τα Γρεβενά, για όλους τους γρεβενιώτες, για την ελπίδα, για το αύριο του τόπου μας.  
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, απαιτούνται  ανατροπές και ριζικές αλλαγές. Όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή, πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο, το νέο, το σύγχρονο και να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το χθες και όσα πλήγωσαν την πατρίδα και τον τόπο μας.
Καλώ, όλους εσάς, που απαιτείται από τους πολιτικούς να είναι πάντα δίπλα στους πολλούς και όχι στους λίγους. Εσάς που αναζητάτε την απόλυτη ειλικρίνεια από τους εκπροσώπους σας και το πραγματικό τους ενδιαφέρον.
Σας καλώ, σε έναν αγώνα συνέπειας και αξιοπιστίας, ενωμένοι μαζί στην πρώτη γραμμή, να διεκδικήσουμε όλα όσα μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νομού μας, να αγωνιστούμε για την πρόοδο και για ένα αύριο της ελπίδας.
Μαζί στην πρώτη γραμμή μ’ έναν αδιαπραγμάτευτο στόχο,  το συμφέρον των Γρεβενών, πάνω απ’ όλα.  Ένας Νομός και μια κοινωνία ενωμένη, με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, γιατί έχουμε το χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο νομό Γρεβενών. 
Μαζί για τα Γρεβενά, για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας. Υπάρχει ελπίδα και είναι μπροστά μας, κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, που αποδεδειγμένα γνωρίζει και μπορεί να περάσει τη χώρα από τις συμπληγάδες με σταθερότητα και σιγουριά. Με την επανεκκίνηση της οικονομίας, με ανάκαμψη και ανάπτυξη, με ανατροπές και τις αναγκαίες ριζοσπαστικές αλλαγές, με έναν νέο συνταγματικό χάρτη και την ελπίδα μίας νέας Ελλάδας.
Στις 6 Μαΐου, πάμε μαζί στην πρώτη γραμμή , προχωράμε μπροστά στο αύριο αποφασισμένοι να τα αλλάξουμε όλα και με την πίστη ότι η  Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Μαζί στην Πρώτη Γραμμή                                                                                          Τιμολέων Κοψαχείλης
Υποψήφιος βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας