Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Επιπτώσεις των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην πανίδα. Συνέδριο στα Γρεβενά

Ένας στους 3 κτηνοτρόφους επηρεάζεται από τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων τα οποία εκτιμούν ότι χρησιμοποιούνται για την εξόντωση σκύλων φύλαξης κοπαδιών, αλεπούδων, ακόμη και για λόγους αντεκδίκησης.

Η εκτίμηση έγινε από τον βιολόγο Θάνο Τράγο, μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση <<Καλλιστώ>>, ο οποίος πραγματοποίησε έρευνα για τις επιπτώσεις από τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην πανίδα στο πλαίσιο του έργου LIFE Πίνδος/ Γρεβενά.

Σύμφωνα με τον κ. Τράγο που μίλησε σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στα Γρεβενά, σηματοδοτώντας τη λήξη του έργου LIFE, τα περισσότερα κρούσματα δηλητηριασμένων δολωμάτων εμφανίζονται το φθινόπωρο, με τους κτηνοτρόφους να θεωρούν κύριους υπαίτιους για τους θανάτους των σκύλων φύλαξης κοπαδιών, τους κυνηγούς. Μάλιστα, οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι δεν συμφωνούν με τη χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων για κανένα λόγο.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΜΠΕ

Νατάσα Καραθάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις