Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ο Δήμος Γρεβενών αναβιώνει το έθιμο της «Γουρουνοχαράς»

Ο Δήμος Γρεβενών, με σεβασμό στις παραδόσεις του τόπου μας, αναβιώνει το έθιμο της «Γουρουνοχαράς»,  σε εκδήλωση η οποία  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας, κάτω από το Ρολόι.

Το έθιμο της «Γουρουνοχαράς» είναι ένα από τα σημαντικά έθιμα του Δήμου μας για τις εορτές των Χριστουγέννων, το οποίο με μεράκι και αγάπη κρατούν ζωντανό οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Το έθιμο το οποίο χάνεται στο βάθος του χρόνου, έχει να κάνει με την προετοιμασία του χοιρινού κρέατος κατά τη διάρκεια της οποίας στηνόταν γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, κουλούρες, τσίπουρο, άφθονο κρασί και τσιγαρίδες, μια ξεχωριστή χοιρινή λιχουδιά, αποτέλεσμα του λιωσίματος του λίπους (παστού).

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης καλεί όλο τον κόσμο στην εκδήλωση της Γρεβενιώτικης  Γουρουνοχαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις