Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ημερίδα με θέμα «Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου. Δράσεις και λειτουργία του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ»

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου διοργάνωσε με επιτυχία την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών, ημερίδα με θέμα «Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου. Δράσεις και λειτουργία του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ».
Στην ημερίδα παρουσιάστηκε στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών το έργο και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Φορέα Διαχείρισης κατά την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
Όπως τονίστηκε τόσο από τον πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Στέργιο Βέργο όσο και από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, Προεδρεύων Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., προτεραιότητα του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί η προστασία, η ορθολογική διαχείριση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ανάδειξη της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Επίσης, στην ημερίδα παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών το Πακέτο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης μαθητών ηλικίας 6- 12 ετών, με τίτλο «Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Ας μάθουμε…. ας παίξουμε» που υλοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης. Το πακέτο, περιλαμβάνει ενημερωτικό κείμενο για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, 15 φύλλα εργασιών με θέματα από την προστατευόμενη περιοχή, οδηγίες για τον εκπαιδευτικό καθώς και cd με υποστηρικτικό υλικό. Μπορεί να υλοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό στην τάξη αλλά και να συνδυαστεί με επίσκεψη σε κάποιο από τα Κέντρα Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης καθώς και μέσω της πραγματοποίησης κάποιας εκδρομής “ερμηνείας περιβάλλοντος” στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου με την υποστήριξη του προσωπικού του Φορέα.      
Μετά το τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν, στον ίδιο χώρο τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα «Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 11 έως και 20 Δεκεμβρίου 2013, τις ώρες 10.30 - 13.30 και 18.00 - 20.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις