Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Παρών στα Αυτοδιοικητικά δήλωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης

Παρών στα Αυτοδιοικητικά δήλωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης  και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά  του για το Δήμο Γρεβενών  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας  τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο για κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και μελών των Τοπικών Συμβουλίων, Προέδρων Φορέων και Συλλόγων, Συνεργατών και Φίλων του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και Πολιτών.
«Η κεντρική πολιτική σκηνή, όπως επανειλημμένα έχω πει όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήταν και δεν είναι στα σχέδια μου τόνισε με έμφαση ο κ. Κουπτσίδης και συνέχισε: Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για το Δήμο Γρεβενών και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.
Μία υποψηφιότητα η οποία πηγάζει από το χρέος που έχουμε απέναντι στους Δημότες μας να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Οφείλουμε τόνισε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2007 στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και που συνεχίσαμε στο νέο Δήμο Γρεβενών. Πιστεύω ότι με την επόμενή μας θητεία στο Δήμο Γρεβενών θα ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της αναγεννησιακής πορείας που θα ακολουθήσει ο τόπος μας τα επόμενα χρόνια.
Όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε τις βάσεις για μία νέα πορεία του τόπου μας και πλέον ο νέος Δήμος Γρεβενών, ο Καλλικρατικός Δήμος που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των 13 πρώην οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της χώρας, μπορεί πλέον να σταθεί επάξια δίπλα σε Δήμους οι οποίοι επί σειρά ετών πρωτοπορούσαν και καινοτομούσαν με δράσεις και έργα. Μπορεί πλέον να βλέπει με όραμα και αισιοδοξία το μέλλον του στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γρεβενών έκανε μία σύντομη αναφορά στα προβλήματα με τα οποία, ως νέα δημοτική αρχή, βρέθηκαν αντιμέτωποι από την πρώτη ημέρα στον Καλλικρατικό Δήμο: «Έπρεπε τόνισε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες ετών και πολλά χρέη. Οφειλές που κληρονομήθηκαν στο σημερινό δήμο και οι οποίες έφταναν τα 25.000.000,00€. Μετά από πολλές προσπάθειες και συντονισμένες δράσεις, καταφέραμε να εξυγιάνουμε οικονομικά τόσο το Δήμο όσο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα δήμο νοικοκυρεμένο και δημοτικές επιχειρήσεις με κερδοφόρες χρήσεις, όσο και αν αυτό  δεν αρέσει σε κάποιους. Μπορούμε τώρα να σχεδιάζουμε και να προγραμματίζουμε για το μέλλον  χωρίς προβλήματα».
Αναφέρθηκε επίσης και στα έργα που είναι δημοπρατημένα καθώς και στα έργα που είναι σε εξέλιξη, τονίζοντας με έμφαση ότι δεν υπήρχε κανένα έργο ενταγμένο, πλην ενός της ΔΕΥΑ, όπως και κανένα δημοπρατημένο η σε εξέλιξη από το ΕΣΠΑ. Σήμερα παραδίνουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή, τριάντα εννέα (39)  ενταγμένα έργα με προϋπολογισμούς πλέον των 51.000.000,00€ στα  όρια του δήμου, εκ των οποίων τα (23) είναι σε εξέλιξη και τα (16) είναι προς δημοπράτηση. Στα ανωτέρω συμπεριλαμβάνονται και δύο έργα της ΔΕΥΑ». Ακολούθως αναφέρθηκε στην  προσφορά της ΑνΓρε τονίζοντας ότι είναι σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το Δήμο που υλοποιεί για πρώτη φορά προγράμματα  και δράσεις που συμβάλλουν σημαντικά στο μέλλον των Γρεβενών».
 Αμέσως μετά κάλεσε τους πολίτες των Γρεβενών να στηρίξουν την εκ νέου υποψηφιότητά του στο Δήμο Γρεβενών. «Απλώνουμε είπε το χέρι στην τοπική κοινωνία, τους κοιτάμε στα μάτια όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τους λέμε την αλήθεια.
Θέλουμε οι πολίτες να μας κρίνουν για το έργο μας, μακριά από τα κακόβουλα σχόλια και τις Κασσάνδρες, που λασπολογούν και συκοφαντούν. Πιστεύουμε στην κρίση των δημοτών μας».
Μαζί συνεχίζουμε γιατί είμαστε αυτοδιοικητική κίνηση, μακριά από χρώματα και κόμματα.  Για εμάς δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.
Γιατί για εμάς πάνω απ όλα είναι τα Γρεβενά.
Συνεχίζουμε με τα νέα παιδιά που έχουν διάθεση και όραμα, με τους μεγαλύτερους που έχουν εμπειρία, γνώση και έντονη παρουσία στην τοπική κοινωνία. Όλοι Μαζί σχεδιάζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας.
ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
 Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας