Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι 7 αλλαγές στο Δημόσιο ως το τέλος του χρόνου Πηγή: www.lifo.gr

Επτά αλλαγές προωθεί στο Δημόσιο για να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2014 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τεθεί σε διαβούλευση ο νόμος για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με βασικά κριτήρια τις γραπτές εξετάσεις και τη συνέντευξη. Οι 7 αλλαγές ως το τέλος του 2014 θα είναι:
-Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ
-Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων
-Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων
-Έλεγχος των 35.000 μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Όποιοι εντοπιστούν να μην κατέχουν τα τυπικά προσόντα θα απολυθούν
. -Συνέχιση της καταγραφής και αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Όπου διαπιστωθεί επικάλυψη αρμοδιοτήτων θα προχωρήσουν καταργήσεις ή συγχωνεύσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα απολύσεις.
-Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα
-Μείωση γραφειοκρατίας, μέσω συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, που μελετά την άρση των διοικητικών βαρών κατά 25% σε 13 τομείς της οικονομίας, που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ grevena.net

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις