Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:


1)  Tην Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ταβέρνα του Στέφανου Παπαλιούρα στις Αμυγδαλιές, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα του χωριού μας από τους Γερμανούς, εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Πόλεμος, κατοχή, αντίποινα των κατακτητών 1940 – 1944». Στην εκδήλωση μίλησαν ο Στράτος Δορδανάς Λέκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ ΜΑΚ, Θεσσαλονίκη), ο Θανάσης Καλλιανιώτης Ιστορικός Νεότερης – Σύγχρονης Ιστορίας, ο Σίμος Ζαγκανίκας διευθυντής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Γρεβενών  και ο Αργύρης Καραλιόλιος δάσκαλος. Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του Στράτου Δορδανά  «Το αίμα των αθώων» (Εκδόσεις της Εστίας).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές, καθώς και όλους όσους  μας τίμησαν  με την παρουσία τους…

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα μαζί με φωτογραφίες από την εκδήλωση… http://e-amigdalies.gr/2014.htm

Εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο από την εκδήλωση… https://www.youtube.com/watch?v=j8KvQ6ZmCqk&feature=youtu.be 

2)  Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 το πρωί, θα γίνει παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Εκκλησιαστική Επιτροπή.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 6.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού θα γίνει αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού.  Στην εκδήλωση θα χορέψουν  τα δύο χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (εφήβων και γυναικών), το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης  και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης, με το μουσικό συγκρότημα των Κώστα και Σάκη Τσιοτίκα, ενώ για όλους τους παρευρισκόμενους θα υπάρχει δωρεάν κρασί.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                               Ο Γραμματέας                               Ο Πρόεδρος 

            
                     Αργύριος Καραλιόλιος                     Νικόλαος Δεινόπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας