Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

"Η απεγνωσμένη φωνή τους πρέπει να γίνει η κραυγή όλων μας " του Μάκη Νασιάδη

Η επικαλούμενη απ’ όλους «λαϊκή βούληση» δόθηκε και σ’ αυτές τις εκλογές, είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει. Αδιαμφισβήτητα για το δήμο Γρεβενών με τη συντριπτική ή οριακή νίκη-ανάλογα με την πλευρά που θέλει να βλέπει ο καθένας- του νέου πλέον δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, ο λαός έστειλε το δικό του μήνυμα. Θέλει τόλμη για να δεις πραγματικά τους λόγους που σε τίμησε ή δε σε τίμησε ο λαός ώστε να διαχειριστείς σωστά την όποια νίκη ή ήττα σε μια εκλογική «μάχη».«Νικητές» και «ηττημένοι» έδωσαν ο καθένας με τον τρόπο του τον προεκλογικό αγώνα για να πείσουν ή όχι και τον τελευταίο ψηφοφόρο και του ποιο απομακρυσμένου χωριού, που ενδεχομένως δεν είδαν ή δε θα ξαναδούν αν δεν ήταν ή δε θα είναι στο μέλλον υποψήφιοι.
Η όποια πικρία της πλευράς των «ηττημένων» την επομένη των εκλογών, όπως και της όποιας ευφορίας της πλευράς των «νικητών» αγγίζει περισσότερο αυτούς που μπήκαν σ’ αυτό το στίβο των κοινών για να πάρουν και όχι για να δώσουν.
Όταν θέτεις ή προσδοκάς σε ανταλλάγματα σίγουρα βρίσκεσαι και στις δύο αυτές πλευρές, όταν όμως θέλεις πραγματικά ανιδιοτελώς να προσφέρεις τότε έχεις και το θάρρος και την τόλμη να δεις την ωμή πραγματικότητα.
Η επόμενη μέρα του νέου δήμου Γρεβενών, που θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τη φτώχια και ενδεχομένως τη μιζέρια, θα πρέπει να τους βρει όλους ενωμένους και να μην επαναληφθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να επικρατήσουν οι λογικές των παραχωρήσεων σε ημετέρους, ούτε οι ρεβανσισμοί, οι αποκλεισμοί, αλλά και η εκδικητικότητα για αυτούς που σε ψήφισαν ή όχι. Απέμειναν τόσο μα τόσο λίγοι στα Γρεβενά, που τέτοιες πρακτικές αποδεδειγμένα έκαναν μόνο κακό στον ίδιο τον τόπο και όχι το μεγάλο καλό ή κακό σε ορισμένους.
Τα προσωπικά μου συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη για τη νίκη του συνδυασμού του, στην οποία σίγουρα καταλυτικό λόγο έπαιξε και η προσωπική του ακεραιότητα. Η μόνη προτροπή μου είναι να διατηρήσει αυτή την καθαρότητα του προσώπου του, όχι για το καλό του, αλλά για το καλό του τόπου και να κλείσει τα αυτιά του σε όποιες σειρήνες παραμονεύουν σε κάθε γωνία.
Τα συγχαρητήρια επίσης σε όσους δημοτικούς συμβούλους θα εκλεγούν απ’ όλους τους συνδυασμούς, αλλά και σε όλους τους άλλους που κατέθεσαν κάτι από την προσωπικότητά τους και τον ελεύθερο χρόνο για να είναι ανάμεσα στους διεκδικητές των θέσεων «προσφοράς» και όχι «απολαβών».
Προσωπικά σήμερα 19 Μαΐου 2014- μια ημέρα ιδιαίτερη για μένα,καθώς είναι και τα γενέθλιά μου- αισθάνομαι κερδισμένος για την ξεχωριστή εμπειρία που είχα με τη δυνατότητα που μου έδωσε η προεκλογική εκστρατεία να ξαναδώ γνωστούς και φίλους, να γνωρίσω ακόμη περισσότερους, να κουβεντιάσω ειλικρινά με όσους περισσότερους βρήκα στο δρόμο ή τις αυλές των σπιτιών, αλλά και να επισκεφθώ για πρώτη φορά και κάποια χωριά, όπως το Λείψι, το Σιταρά και το Γήλοφο.
Η μόνη μου πικρία είναι ότι δε μπόρεσα να έχω λίγο παραπάνω χρόνο για να προλάβω να πάω και στη Λόχμη, που πλέον είναι το μοναδικό χωριό που δεν επισκέφθηκα, αλλά η πρωτόγνωρη για μένα εμπειρία της συνάντησης που ανέμενα και «κυνηγούσα» για χρόνια με την καφετιά αρκούδα, λίγο έξω από την Καλλονή και όχι στους βιότοπους της, τη μετριάζει.
Και μια προτροπή για όλους τους υποψηφίους: Να μην ξεχάσουμε τους τελευταίους «Ακρίτες» των χωριών μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μας έχουν περισσότερη ανάγκη από την ανάγκη που είχαμε εμείς για να κερδίσουμε την ψήφο τους.
Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε ιδιαίτερα όσοι για πρώτη φορά κατήλθαμε σε μια εκλογική διαδικασία. Η απεγνωσμένη φωνή τους πρέπει να γίνει η κραυγή όλων μας για αυτούς που θα αναλάβουν να διαχειριστούν τις τύχες αυτού του ευλογημένου τόπου, ώστε να ξαναέρθει η ελπίδα σε όλους για ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο των ίδιων αλλά και των παιδιών ή των εγγονών τους που θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στα πάτριά μας εδάφη.
Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας