Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ο ΦΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης»

    Μετά από συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο περίπου, ώστε να ξεπεραστεί και ο τελευταίος σκόπελος που δημιουργούσε προβλήματα στην εξεύρεση του ΦΠΑ που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης», στις  8 Αυγούστου 2014 με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου Ν.4281/2014 (ΦΕΚ 160 Α΄/8.8.2014), δόθηκε η λύση.   
    Με το πολυνομοσχέδιο  αυτό  δίνεται η δυνατότητα στον κύριο του έργου να λαμβάνει τιμολόγια από τον εργολάβο που εκτελεί τις εργασίες χωρίς ΦΠΑ.

    Με δεδομένο ότι η υπόλοιπη χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την πόλη των Γρεβενών και  το Γρεβενιώτη πολίτη ήταν εξασφαλισμένη εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, θα προχωρήσει πλέον απρόσκοπτα η συνέχιση και η ολοκλήρωση του.
    Οι ενέργειες που έγιναν από την τωρινή δημοτική  αρχή, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας μας στην Κεντρική Κυβέρνηση, είχαν ως αποτέλεσμα να περιληφθεί ειδική διάταξη στο άρθρο 1 παρ. 10 του Ν. 4281/14  η οποία αφορά έργα φορέων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, υπόκεινται στα Π.Δ. 59/2007 και 60/2007 και αντιμετώπιζαν πρόβλημα εξεύρεσης του ΦΠΑ για την ολοκλήρωση τους.
    Έτσι διαψεύδονται οι «Κασσάνδρες» που διέδιδαν προεκλογικά ότι η εξεύρεση του ποσού που απαιτούνταν για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ του έργου, θα επιβάρυνε  το Γρεβενιώτη πολίτη.
    Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Βουλευτή Γρεβενών κο Τιμολέοντα Κοψαχείλη καθώς και  τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Γεώργιο  Δακή, για τις δικές τους προσπάθειες.


Για τη ΔΕΥΑΓ
Δημοσθένης Κουπτσίδης
Δήμαρχος Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας