Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ …! Του Γιώργου Νούτσου

... Βασική παράμετρο της κατάντιας μας, της ανυπαρξίας εναλλακτικής αλλά και της απόλυτα θολερής κατάστασης που επικρατεί στον ψηφοφόρο-πολίτη, αποτελεί το γεγονός πως πια "κόμματα" με την κλασσική του όρου έννοια, δυστυχώς, δεν υφίστανται !
Το σημερινό πολιτικό σκηνικό, απαρτίζεται από «μεριδιούχους», που κάποιοι, πολλά χρόνια πριν, αλλιώς ξεκίνησαν και συνεπήραν και έπεισαν έναν κόσμο, που αναζητούσε πολιτική στέγη και διέξοδο στα της ζωής του, για να καταλήξουν σήμερα μορφώματα  κομματικά, χωρίς σαφή ιδεολογικά προτάγματα και στοχεύσεις...
Ενώ κάποιοι άλλοι, ανδρώθηκαν μέσα σ αυτό το σαθρό πολιτικό σκηνικό, διεκδικώντας ρόλο με όρους επικοινωνίας, χωρίς βάθος, χωρίς ουσία, χωρίς οτιδήποτε που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επωφελές για την κοινωνία και τους πολίτες !!!
Σήμερα λοιπόν, το πολιτικό μας σύστημα, δεν νοσεί απλά, αλλά είναι ο βασικός υπαίτιος μιας καταστροφής που χρόνια πριν κίνησε και οδεύει προς την ολοκλήρωση της !!! Η ανάγκη αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού εκ των ων ουκ άνευ ! Η επανατοποθέτηση των κομμάτων στον πολιτικό χάρτη αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα ! Η ύπαρξη κομματιδίων που απαντούν μόνο στην μεγαλομανία του ηγέτη τους, ή στις ανάγκες συμφερόντων ή ίσως επιλεκτικά σε κάποια μόνο από τα ζητήματα της ζωής μας, πρέπει πάραυτα να εξοβελιστεί ! Οι παλαι ποτέ κακοποιημένες και κακοφορμισμένες ιδεολογίες, είναι ανάγκη να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο...!
Τα μέλη μιας κοινωνίας αναζητούν έκφραση κι ο παραδοσιακός διαχωρισμός Δεξιάς - Κέντρου - Αριστεράς, θεωρώ πως δομικά εξυπηρετεί και προσφέρει στην οργάνωση της κοινωνίας, καθότι ευδιάκριτα την εκφράζει και πολιτικά την εκπροσωπεί στο αντιπροσωπευτικό πολιτικό μας σύστημα !!! Έτσι το παιχνίδι αποβάλλει τους παρείσακτους και τυχάρπαστους μωροφιλόδοξους ταγούς, αποκτά ουσία και περιεχόμενο, έχει την λαϊκή νομιμοποίηση που απαιτείται, ενώ ταυτόχρονα ο πολίτης αναζητά μέσα από τα ξεκάθαρα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του χώρου που επιλέγει, λύσεις στα προβλήματα της ζωής του αλλά και τα προβλήματα της πατρίδας !!! Το μεγαλύτερο κακό που προξένησε αυτή η ομιχλώδης υφή των σημερινών κομματικών σχηματισμών, είναι το ότι μπέρδεψαν τον κόσμο, του αφαίρεσαν το πλεονέκτημα του καθαρού λόγου και των καθαρών προτάξεων, εκμεταλλεύτηκαν το θυμικό και το φόβο, απέσυραν τη λογική από το προσκήνιο, καθυπόταξαν τη βούληση του στην εξαθλιωτική από κάθε άποψη ανάγκη για ένα, έστω, πιάτο φαγητό την ημέρα !!!
Η ιδεολογική ζύμωση είναι ανάγκη να ξαναρχίσει ! Όχι με τον επιβαλλόμενο σαθρό τρόπο που ίσως γίνεται στην κοινωνία ! Αλλά μέσα στα ίδια το κόμματα...Που μπορούν και πρέπει να έχουν και τάσεις, και διαφορές ! Πάντα όμως στη δημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά...Και παίρνει αποφάσεις και  αναλαμβάνει ευθύνες...! Είναι ο δρόμος αυτός που περιγράφω, αυτός της επαναφοράς στην πραγματική πολιτική, που από τη στιγμή που μας εγκατέλειψε, τα δεινά, ήταν απλά θέμα χρόνου, για να ανακύψουν...
Και δυστυχώς ανέκυψαν με τρόπο καταλυτικό και χειμαρρώδη...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας