Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Αρχή του μήνα, σήμερα 1/12/2014 και πρεμιέρα στις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας έκανε η τετάρτη τάξη του 6ου δημοτικού σχολείου με το δάσκαλο τους, Στέφανο Αρμένη.
Τα χαμόγελα , η καλή διάθεση και η ζωντάνια των παιδιών έδωσε μια χαρούμενη νότα στο χώρο του αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης. Η  εθελόντρια, Μήττα Λίτσα  με τον παραστατικό της τρόπο εξήγησε στα παιδιά την ιστορία του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του καραβιού.

 Στη συνέχεια σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν κάρτες που περιείχαν χριστουγεννιάτικες λέξεις με σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους  ιστορία. Το συγγραφικό τους ταλέντο ξετυλίχτηκε πάνω στις χρωματιστές χάρτινες μπάλες που είχαν φτιάξει. Οι  ευφάνταστες ιστοριούλες   με αγγέλους, έλκηθρα, καλικαντζαράκια, μελομακάρονα ,αστέρια  διαβάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά και μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης έγιναν στολίδια του δέντρου που κοσμεί τη βιβλιοθήκη μας.
Έτσι  φέτος έχουμε ένα διαφορετικό δεντράκι  που πέρα από τα κλασικά στολίδια είναι στολισμένο και με τις ιστορίες των παιδιών που θα μας συντροφεύουν όλες τις  ημέρες των γιορτών. Φεύγοντας τα παιδιά γέμισαν τα χεράκια τους  με βιβλία που θέμα τους είχαν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις