Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχή της Αναπτυξιακής Γρεβενών, ΑνΓρε ΑΕ ΟΤΑ στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Γρεβενών

Η Αναπτυξιακή Γρεβενών σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών, την Περιφερειακή Ενότητα     Γρεβενών, τους Μανιταρόφιλλους Ελλάδας, τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας  και το Μουσείο Μανιταριού Λάβδας διοργανώνει το αποκριάτικο Μανιταρογλέντι  την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2015, στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Γρεβενών, ώρα 11:00

Η ΑνΓρε συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».  Το διατοπικό σχέδιο  «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» είναι ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013.
Το Σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης. Εργαλείο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι το Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που θα συστήσουν οι ΟΤΑ και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδος. Το Δίκτυο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα.
Για τον τόπο μας το άγριο αυτοφυές μανιτάρι Γρεβενών αποτελεί εκλεκτό προϊόν και προϊόν  υψηλής προστιθέμενης  αξίας για τον τόπο μας το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και να προωθήσουμε. Το μανιταρογλέντι της αποκριάς αποτελεί πλέον μια εκδήλωση θεσμό η οποία πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας και συνδέει άρρηκτα τη γαστρονομία με την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων μας. Τα παραπάνω αποτελούν κύριους στόχους του σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και θα αναδείξουν πλήρως το μανιτάρι μαγειρεμένο με πολλούς τρόπους (μανιταρόσουπα, μανιατρόπιτα, μανιτάρι σνίτσελ κλπ) ενώ θα συνδυάζεται με το εξαιρετικής ποιότητας τοπικό κρασί και αρτοσκευάσματα.
Η συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη από τις δράσεις που έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Γρεβενών  στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», στη διάρκεια του έτους θα ακολουθήσουν και άλλες για την ανάδειξη των τοπικών μας γεύσεων μέσα από φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπομπές ενώ θα πραγματοποιηθεί και τοπική εκδήλωση προβολής και παρουσίασης του έργου και των δυνατοτήτων του.
Κοπιάστε στο τραπέζι μας.
Κοπιάστε να γευτείτε τις δικές μας Γρεβενιώτικες εκλεκτές γεύσεις.
Για την Αναπτυξιακή Γρεβενών
Γεώργιος Δασταμάνης
Πρόεδρος ΑνΓρε & ΟΤΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας

  • Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη.
  • Πάγια πολιτική μας να μη δημοσιεύουμε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες και είναι εύκολο να πειραχτούν !!! από τον διαχειριστή τους
_ ΦΟΡΑ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΤΤΑΣ

Τα νέα του STAR FM 93,3

Τα νέα του greveniotis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις