Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ… Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ…! Του Γιώργου Νούτσου

...  η ένταση στον λόγο και στις πρακτικές, είναι συνήθως ίδιον των αδυνάτων !  Ή εκείνων, που νιώθουν να κινδυνεύει η μονοκρατορία τους κι επιζητούν μέσα από τον ακραίο λόγο, να συσπειρώσουν γύρω τους τα απομεινάρια του προσωπικού τους χαλιφάτου!

Δεν είναι όμως μια τακτική που υπηρετεί την ανάγκη για αλήθεια, για αντικειμενικότητα και  συνετή προσέγγιση μιας πραγματικότητας που κραυγάζει για τις αδυναμίες μας.
Αναφέρομαι, όπως ίσως έγινε αντιληπτό, στην κατάσταση που σήμερα έχει διαμορφωθεί στη ΝΔ.  Ένα κόμμα ιστορικό, δικαιωμένο παλιότερα για τις επιλογές του, με προσφορά στον τόπο, αλλά και με πολλά λάθη πολιτικής, αδυναμίες και ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς.
Αυτό, περίτρανα καταγράφτηκε στις τελευταίες εκλογές.
Έμελλε, η ΝΔ του Σαμαρά, να είναι εκείνη που μέσα από τις άστοχες, έρπουσες, αντικοινωνικές , νεοταξικές και κατ επέκταση αντεθνικές πολιτικές της , να φέρει για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, την Αριστερά στην κυβέρνηση…!
Από μόνο του το γεγονός, μπορεί για κάποιους να μη λέει πολλά, όμως, αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό, τότε πρέπει κάποιοι να νιώθουν ήδη πολύ άβολα στις καρέκλες τους  !
Εξαθλίωση, ακραία φτώχεια, ευνουχισμός, πεσιμισμός , απογοήτευση, έλλειψη προοπτικής, εθνική παραίτηση, παράδοση άνευ όρων της αυτεξουσιότητας και εθνικής μας κυριαρχίας για τη χώρα και την κοινωνία…!
Αποιδεολογικοποίηση, απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αξιακές αρχές, παρεισμός, αυτοκρατορισμός, αποκοπή από τη ζώσα και όζουσα θλιβερή κοινωνική πραγματικότητα, ακραία νεοφιλελεύθερη ρητορική και πρακτική συνάμα, για την παράταξη…!
Δεν μπορούσε λοιπόν, να υπάρξει άλλο αποτέλεσμα από αυτό που προέκυψε.  Να λοιπόν οι ευθύνες, διάφανες και ανυπόκριτες ξεπροβάλλουν μπροστά μας. Μόνο που κάποιος ή κάποιοι, πρέπει να έχουν το σθένος και την πολιτική γενναιότητα να τις αναλάβουν…! Κι αυτό, μέχρι την ώρα αυτή δεν διαφαίνεται. Κάθε άλλο μάλιστα. Εξακολουθεί ασύστολα και άνευ καμίας λογικής, να γίνεται λόγος για «επιτυχίες», να μην υπάρχει μια έστω πρόταση αυτοκριτικής, να υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια στα Ευρωπαικά όργανα και βέβαια να επαναλαμβάνονται θέσεις πολιτικής, που μόλις πρόσφατα με την ψήφο του, βροντερά καταδίκασε ο ελληνικός λαός…!
 Κι είναι το σημείο αυτό, που πρέπει οι μάσκες να πέσουν… Οι μάσκες της απόλυτης ανευθυνότητας από το Σαμαρά κι όσους στηρίζουν τις επιλογές του, όπως επίσης και οι μάσκες όλων εκείνων, που επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά για λόγους προσωπικού καιροσκοπισμού εξακολουθούν ακόμα να κρύβονται πίσω  από άλλους.
Η παράταξη δεν υπηρετείται με τέτοιες τακτικές. Οι φωνές, είναι ανάγκη πια να ακουστούν λαγάριες κι οι λέξεις που θα ειπωθούν, καλό είναι να βγάζουν προς τα έξω υπευθυνότητα, ντομπροσύνη και διάθεση σύγκρουσης ακόμα, αν οι καταστάσεις το απαιτήσουν…
Το καινούργιο μόνο έτσι υπηρετείται…!
Το παλιό μόνο έτσι αμφισβητείται …!
Γίνομαι δέκτης μέσα από το διαδίκτυο αλλά και την κατά καιρούς αρθρογραφία μου,  θέσεων φίλων, που μου ζητάνε να χαμηλώσω τους τόνους… Με επιχειρήματα, πως δήθεν είναι νωρίς ακόμα, πως δεν είναι σκόπιμο και καλό για την παράταξη να αμφισβητείται ο αρχηγός, πως δήθεν η κριτική αποτελεί ένδειξη μεγάλης εσωστρέφειας κλπ….
Όταν αμφισβητείς το «αλάθητο», προκαλείς εσωστρέφεια λοιπόν !!!
Όταν αποδέχεσαι και κουκουλώνεις το λάθος, καταστρέφεις τα πάντα !!!
Διαστροφικές, πραγματικά, λογικές…!
Προσωπικά επιλέγω το πρώτο … Γιατί μέσα από την αιτιολογημένη κριτική, είναι πιθανόν, να υπάρξει απόδοση ευθυνών και στη συνέχεια αλλαγή σελίδας για την παράταξη. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει κι όσοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, δυστυχώς, συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι, όλων εκείνων που κατάντησαν την παράταξη σκιά του ίδιου της του εαυτού.
Κλείνω τις σκέψεις μου με προτροπές καλοπροαίρετες…..
Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει, έστω και την τελευταία στιγμή, να επιδείξει πολιτική γενναιότητα οδηγώντας με τη θέληση του την παράταξη στην μεταΣαμαρική εποχή !
Τα μεγαλόσχημα στελέχη, οφείλουν να πάψουν να κρύβονται πίσω από ανώνυμες διαρροές, κινώντας στα κομματικά όργανα τις διαδικασίες ορισμού ενός Συνεδρίου, που θα αναλάβει την ευθύνη της ανασύστασης σε όλα τα επίπεδα της κεντροδεξιάς παράταξης.
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, καλό να αποτάξουμε το φύλλο συκής στις δημόσιες τοποθετήσεις μας, λέγοντας επίσης τα πράγματα με το όνομά τους , αναλαμβάνοντας επώνυμα την ευθύνη των θέσεων μας και υπερασπιζόμενοι  με πάθος, όποια θέση ή πρόσωπο θεωρούμε, πως μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του την ευθύνη της επόμενης μέρας.
Αν καταφέρουμε, να ξεριζώσουμε από τις πράξεις μας ανούσιους εγωκεντρισμούς, ιδιοτελείς προσωπικούς υπολογισμούς και παρειστικες αντιλήψεις – πράγματα που μόνο στο παρελθόν οφείλουν να έχουν πλέον αναφορά – είναι βέβαιο, πως η ΝΔ, θα καταφέρει να χτίσει την επόμενη μέρα της, με πειστικότητα και κυβερνητική προοπτική.
Ο αγώνας της μετεξέλιξης της παράταξης, έχει ήδη ξεκινήσει ! Όλοι όσοι πιστεύουμε στην αξία των αρχών και των θέσεων της, ελάτε χωρίς δισταγμό, να παλέψουμε για να τις κάνουμε κομμάτι της ψυχής του κάθε νεοδημοκράτη..!
Θα χρειαστεί υπομονή…  Μα την έχουμε…
Θα χρειαστεί να συγκρουστούμε… Και θα το κάνουμε…
Θα χρειαστεί να ματώσουμε… Μα θαρρώ πως αξίζει τον κόπο…!
Η νέα εποχή για την παράταξη του μέτρου, της αλήθειας,  της εθνικής περηφάνιας και του αδιαπραγμάτευτου κοινωνισμού είναι εδώ και μας καλεί να την κερδίσουμε…! Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε….
Για αυτό και τα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ……..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας